KULTer.hu - Koncertmaraton a vörösiszap árnyékában
3842
post-template-default,single,single-post,postid-3842,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Koncertmaraton a vörösiszap árnyékában

Brasch BenceHazánkban korábban soha nem látott összefogás alakult a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítése érdekében. Országszerte számos rendezvény, program, magánkezdeményezés és számlaszám jött létre azért, hogy aki akar, segíthessen a bajba jutottakon. A zenészvilág is összefogott, és egész napos koncertmaratonnal várták a segíteni vágyókat az ajkai sportcsarnok mellett október 16-án, szombaton.

A programsorozathoz számos olyan hazai sztár, valamint ajkai és Veszprém megyei fellépő is csatlakozott, aki a hangjával, a zenéjével, illetve a jelenlétével próbált segíteni. Az iszapkatasztrófához közeli kisváros sportcsarnokában adakozni a belépőjegyek megváltásával lehetett, ám emellett gyűjtést is rendeztek a szervezők. A devecserieknek és a kolontáriaknak a belépés természetesen ingyenes volt. Több százan jöttek el, az embereknek nem számított a pénz, mindenki többet adott a belépőjegy áránál. Fiatalok és családok együtt élvezhették a fülbemászó dallamokat és a táncos produkciókat. A fiatalabb korosztály képviseltette magát nagyobb számban a rendezvényen, hiszen a felnőttek többsége hétvégén is a katasztrófa helyszínén vállalt önkéntes munkát, és segédkezett a hivatalos szerveknek.

Sub Bass Monster

Kora délután többek között fellépett a Sunny’s Faction, az Ajka Városi Óvodai Csoport, Bakos Tímea, Nyírő Szabina Shanaz hastáncos, a Show Dance, Szuszán Roland, a online pokies Platina TSE, Beck András, a Flower Aerobic Klub, a Dinamik Rock and Roll Klub és a Retrofon. Négy órától már az országszerte is népszerű előadók szórakoztatták az egybegyűlteket. A tinisztárok, a rap fenegyerekei, a hip hop-os keményfiúk és a latinos hangulatot képviselő zenészek dalai jól megfértek egymás mellett a színpadon (SP – Fluor, Hősök, MC Gőz és Deniz, Funktasztikus, Siska Finuccsi, Sub Bass Monster, Animal Cannibals, Viva Starr, Brasch Bence, Fiesta, Adri, Barbee, Lola, Puskás Peti, Gáspár Laci).

Puskás Peti

A jelenlévők a zenének köszönhetően kis időre talán elfelejthették a gondjaikat és a nehézségeket. Sub Bass Monster a fiatalok között buy cheap cialis online rappelt, SP autogramokat osztogatott, az Animal Cannibals-es fiúk, Qka és Ricsipí itt sem bírtak magukkal, és a közönség soraiba ugrottak a színpadról.

Gáspár Laci volt a szószóló, néhány mondatban kifejtette, hogy a jótékonysági koncertmaratonnal céljuk valójában az volt, hogy a térségben élőkkel egy kis időre feledtetni tudják a tragédiát, továbbá felhívják az emberek figyelmét országszerte a probléma súlyosságára és a helyiek lehetetlenné vált helyzetére. Az egész napos bulit követően azokat, akik még bírták szusszal, a Mokambo Café & Music House várta a segélykoncert after partyjával. Itt este tíztől Dorka Party (Székesfehérvár – Vesztegzár) szórakoztatta az érdeklődőket. A koncertek és a Mokambo teljes bevételét a károsultak javára ajánlották fel, hisz ez a nap az összetartozásról, az önzetlen segítségnyújtásról és az empátiáról szólt.

Gáspár Laci

A katasztrófa melletti kisváros újra megmozdult. A sztárok és a helybeliek összefogása példaként szolgálhat mindenki számára. Ilyen az, amikor az emberek képesek összefogni, egymást támogatni, és lelket önteni azokba, akik már feladnák. Hiába az iszap, a nehézségek és a bizonytalanság, mégsem félnek az emberek, hanem bíznak és szeretnek. Az élet továbbra sem áll meg.

Segélykoncert a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítése érdekében, Ajka, 2010. október 16.

Szántó Renáta

szerző: Szántó Renáta
honlap e-mail
Szántó Renáta 1989-ben született, Ajkán él, egyetemista, újságíró. Miután a veszprémi Pannon Egyetemen befejezte szabad bölcsész BA szakos tanulmányait, a Pécsi Tudományegyetem kommunikáció és médiatudomány MA szakos hallgatója lett. Tudósításokat, riportokat, könyvrecenziókat a Napló hasábjain publikált.

1 archív hozzászólás
  • Avil - október 29, 2010

    fontosak az ilyen kezdeményezések, remélhetőleg érnek is valamit

KULTprogramok

<< 2019. Sze. >>
hkscpsv
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum