KULTer.hu - Szabó Imola Julianna: Mindennapi felhőink
47177
post-template-default,single,single-post,postid-47177,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Szabó Imola Julianna: Mindennapi felhőink

hétfelhő

Közös veled a gyász. A reggel. A kávé, ahogy körbeömlik a nyomokon. Tegnap is lehetne. Akkor is felkelt a közelség és a távolság. Akkor is üres volt ez a test nélküli gondolat. Ritkán teremtek, néha álmodom. Üres vagy mondatnak.

hattyúk

Esőtenyér. Mosom az arcom a tájban. Meghalt az Öregúr. Meghalt az Öregasszony. Szekrénnyel tele a gyomrom. Ruhátlan rohanok, nincs hova. Hús, comb, kirakat. Nyikorog, akár a liftajtó. Magamban zuhanok, zárni kell.

az ötödik

Már szerda. Kopott a pupilla, idegen az otthonosság. Messze nyúlok, könyv vagy a kezemben, távoli tárgy. Összehúzom. Lassú mondatok, karcos betűk és vasalt arcon a ránc. A tiéd a hiányom. Ahogy nem tudok se írni, se beszélni. Se mosni, se főzni. Csak ülni az álmatlanság hintáján. Apa, már késő. Szétkent sárgolyó a máj.

négy-fal

Nincs. Sohavolt országok, szürke ajtók és egy kibolyhozott régi kabát. Ennyire futja. Ennyiért nem kár. A földön alszanak. A testük csupa korpa, csupa foltszerű homály. A láthatatlanságba futunk. A távolra nyúló ég már avas. Keserű a szám. Nincs. Mennyi minden nem leszek már.

háromság

Kiesik, elfut, elveszik. Lyukas a bőr, a csontok. Kíméletlen szidok egy istent. Nem imádkozom.

Képek: Palman Zsuzsi és Provoraznik Ariel.

Szabó Imola Julianna

szerző: Szabó Imola Julianna
honlap e-mail
Szabó Imola Julianna 1984-ben született Budapesten, író, táncos. Táncelméleti szakíróként végzett a Táncművészetin és a Bárka Hajónapló Műhely tagja volt. 2001-ben jelent meg Sáska-tánc című kötete, egyik alapító tagja a Willany Leó Improvizációs Műhelynek. A Hímzőkör összművészeti csoport, a Verstörténés, a PEN Club és a József Attila Kör tagja.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum