KULTer.hu - Adventi naptár az Instagramon
66391
post-template-default,single,single-post,postid-66391,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Adventi naptár az Instagramon

Elkezdődött az advent, amely nemcsak itthon, de Európa legtöbb országában a karácsonyi ünnepre való felkészülés, várakozás időszaka, számos egyedi tradícióval. Ezeket a sokszínű hagyományokat mutatja be az Európa Pont: Instagram-oldalára december 1-től mindennap kikerül egy ablak, melyet „felnyitva” megismerkedhetünk egy-egy európai ország ma is élő karácsonyi szokásával.

Számos vallásos és népi hagyománnyal, kedves szokással készülnek az év legfontosabb ünnepére a családok Európa-szerte. Itthon meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún, hasonlóan tesznek Németország több tartományában is, a téli napfordulóhoz (Luca napján) is számos szokás kapcsolódik mindenfelé. Hol és miért kötözik össze lánccal a székeket a karácsonyi asztalnál? Hol lottóznak karácsonykor? Melyik országban Fekete Péter a Mikulás segítője? Hol hozza az ajándékot egy boszorkány? Mindezt megtudhatjuk az Európa Pont Instagramján.

A budapesti Millenárison működő Európa Pont olyan izgalmas találkozóhely, ahová mindenki szívesen tér be, amely a szakmai programok mellett az „Európai kultúra házaként” is működik. Az Európa Pont online felületeit – a blogot, a Facebook-oldalt – az LWp Kommunikáció készíti az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete számára. Az Európa Pont blogja a napokban a 2015-ös PRizma Kreatív pr-versenyen elnyerte a Weboldal kategória egyetlen díját, az ezüstöt.

Fotó: Pixabay

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. jún. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum