KULTer.hu - Átadták a Média a Tehetségekért díjakat
66544
post-template-default,single,single-post,postid-66544,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Átadták a Média a Tehetségekért díjakat

Mintegy 160 pályázatból választották ki a Média a Tehetségekért Díj pályázat nyerteseit: a legjobbak között ott vannak a Magyar Narancs, a Klubrádió, a Digi Sport és a Kultúrpart portál fiatal művészeket, sportolókat bemutató riportjai is.

„Mániákusan hiszek abban, hogy a jó csapatmunka, amely a tudáson és a szereteten alapszik, az első és utolsó lehetőségünk a gyógyuláshoz, a fejlődéshez” – idézi Latinovitsot az ifjú színművész, Vecsei Miklós H. Szakszon Réka díjnyertes cikkében, a Kultúrpart portálon.

A Média a Tehetségekért Díjjal a MOL és a tehetségeket felkaroló Új Európa Alapítvány azokat az újságírókat jutalmazza, akik írásaikkal, riportjaikkal segítik a fiatal művészek, tudósok és sportolók megismertetését.

Szakszon Réka a fenti, Elvesztettem és újra megtaláltam magam című cikkével a „Média a Tehetségekért Díj” pályázat online kategóriájában nyert első díjat, míg a nyomtatott sajtó jelöltjei között Kovács Bálint, a Magyar Narancs újságírója Eljött a mi időnk című interjújával ért el első helyezést, amelyben Ifj. Vidnyánszky Attilát mutatja be.

A rádió kategória első helyezettje Váradi Júlia lett, a Klubrádió Dobszerda című műsorával, amelyben Radnóti Rózát, a 18 éves sokoldalú tehetséget ismerhetjük meg, aki egy személyben nemzetközi hírű zongoraművész, de kipróbálta már magát filmrendezőként, festőként és műsorvezetőként is.

A tv/videó pályázati anyagok között a Digi Sport A Nap Hőse – Nagy Botond című riportja vitte el a pálmát, amelynek alkotói Zombori Andrea és Zombori Róbert voltak. Mindemellett különdíjjal jutalmazta az Új Európa Alapítvány kuratóriuma Szász Adriánnak a Presztízs Sport számára készített interjúját, amely Kárász Annáról, a mindössze 24 éves Európa- és világbajnok kajakozóról szól Anna útra kelt címmel.

A 150 ezer forinttal díjazott kategóriaelsőket, valamint a tabletekkel és ebook olvasókkal elismert második és harmadik helyezetteket összesen mintegy 160 pályázó közül választotta ki a zsűri, Bódis András, a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese, Illényi Balázs, a HVG korábbi szerkesztője, valamint Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai.

Az Új Európa Alapítványról

Magyarország legnagyobb vállalataként a MOL kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek és gyermekegészségügy támogatására. 2006-ban hozta létre ezért az Új Európa Alapítványt. Tehetség portfólióján belül 18 év alatti fiatalokat támogat, tanárokat, edzőket, újságírókat díjaz, akik a tehetséges sportolókkal, művész és tudóspalántákkal foglalkoznak. Civil szervezetek számára kiírt pályázati programjai között kiemelkedő a MOL Gyermekgyógyító Program, amely krónikusan beteg vagy fogyatékkal élő gyerekek számára szervezett élmény- és művészetterápiás programokat támogat. A KÖSZ! Program célja a közösségi szolgálat teljesítésének elősegítése, míg a Zöldövezet Programban helyi közösségek, társasházak igényelhetnek anyagi támogatást parkosításra, zöldfelületek kialakítására vagy megújítására.

A Média a Tehetségekért Díj 2015-ös helyezettjei

Online kategória

1. hely
Szakszon Réka (Kultúrpart portál)
Elvesztettem és újra megtaláltam magam
2. hely
Jászay Tamás (tehetseg.hu)
A díjjal bátrabban vágok bele új projektekbe
3. hely
Cserháti Zoltán (Nemzeti Sport Online)
Juniorként a világ legjobbja, hogy látja a jövőt?

Print kategória

1. hely
Kovács Bálint (Magyar Narancs)
Eljött a mi időnk
2. hely
Csepelyi Adrienn (Népszabadság)
Ami a csövön kifér
3. hely
Kocsis-M. Brigitta (Ridikül Magazin)
I love fizika

Rádió kategória

1. hely
Váradi Júlia (Klubrádió)
Dobszerda
2. hely
Máriás Endre (Vajdasági RTV)
A siker arca: Csizmadia Anna
3. hely
Molnár Zsuzsanna (Magyar Katolikus Rádió)
A színművész pálya elején

TV-videó kategória

1. hely
Zombori Andrea és Zombori Róbert (Digi Sport)
A Nap Hőse – Nagy Botond
2. hely
Pernecker Dávid (Pécsma.hu)
A pécsi tánctehetség megmutatja mit tud
3. hely
Tatár Bíró Hajnal és T. Bányai Péter (TVR – Román Televízió, Magyar Adás)
Garázszenekarok – Four People One Pack

Különdíj

Szász Adrián (Presztízs Sport)
„Anna útra kelt”

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum