KULTer.hu - Freisinger Balázs kisprózája
66204
post-template-default,single,single-post,postid-66204,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Freisinger Balázs kisprózája

Kiállításmegnyitó

Biztonsági Festők reklámszövegként bánsági helyett, aztán az Instabil Gyors feliratot az odaúton. Érdemes lenne inkább meghallgatni valami hülyeséget Kőszegről. Úgy vélem, Istanbul, de egyébként Kőszeg is kellemes, és azt ígérem, később kifejtem. Belépek a (Kézi Tudatmódosító És Alap Mosás: 490.-; Ingyenes Hajrázás Végzős Fodrásztanulókkal) Mászoly Sörözőbe. A (Nekik Bandibá) éppen egy saját élményét, a lány visít, nagyon tetszik, azt mondja, hogy leleményes, meg hogy mit adhatok, egy sört legyen kedves meg egy unikumot. Egy barátjával találkozott, akinek az egyik kezében egy kő volt (a kezét), (az Unikum szilvás vagy sima?), a másikban meg egy szeg (sima), a pályaudvarra igyekezett. Az egyik kezében a kő, a másikban meg a szeg. Erre a barátja mondta, hogy ő Kőszegre kíván utazni. (Köszönöm, más nem lesz, kilencszázból legyen szíves.) Még jó, hogy nem Szarvasra. Nevetés. Kilépek.

A másik kocsmában a Szabadságszobor mint sörnyitó a pultos pólóján. Kiderül, hogy nem az. Indulni most. Hátulról a mosogatólányba egy kicsit. Csak a válla és a feneke az ajtó mögül, meg néha a nyaka, aztán egyszer kijön, most már elölről is. Behajol, aztán a pult mögött a kulcscsontja eltartja a pólót. Ideje menni. A sörnyitós pólós utánamegy az ajtó mögé, összevissza jegyzetelek. Menni. Megyek. Felszállok a villamosra, tudom, és elindulok gyalog. Akkor előbb Kőszeget. Kerítéstüskére sűrített tej tubusból, fülledt röhögés, bentlakásos tábor, Zsolti bácsinak a cigit, csak kibomlott. Inkább Istanbul. A reptér egy másik földrészen.

Itt a galéria. Istanbul, a metróállomás hajóval két megálló. Átmenni Ázsiába, szarni és haza. Belépek. Fehér falak fehér hátterű képek. Pacák. Néha nők. Tetszenek a nyulak. Veszek két sört a szomszéd non stopban és nem olvasom el a feliratokat. Haza. A nyulak vonzanak, az emberek miatt nem merek újra. Eszembe jut, hogy a lottón játékhétnek hívják az időt. Mégis visszamegyek. Fehér papírok gombostűvel a fehér falon, néhány nyúl, gratulálok, kivárom a kedvező pillanatot. Néz, semmi. A többi is jó, de főleg a nyulak.

Ez egy ilyen tematikus kiállítás, nézem, hogy akarnám-e, nem. Van két söröm, semmi bajom nem lehet. A villamost. Kijutok. Évtizedeket éltem le úgy, hogy nem tudtam, a 2 is prímszám. Kidobott idő az is.

Freisinger Balázs

szerző: Freisinger Balázs
honlap e-mail
Freisinger Balázs 1976-ban született, író. Jelenleg Budapesten él. Versei és kisprózái jelentek meg különböző újságokban, rendszerint teljesen más néven, bölcsészeti diplomákat szerzett, majd a versenyszférában helyezkedett el.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum