KULTer.hu - Jacobi: Sybill nagyoperett Budapesten
66376
post-template-default,single,single-post,postid-66376,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Jacobi: Sybill nagyoperett Budapesten

December 4-én mutatja be Jacobi Viktor Sybill című nagyoperettjét a Budapesti Operettszínház. A darabban a megszokottól eltérően két primadonna és két bonviván verseng egymásért, az előadás sztárszínészei többek között Dolhai Attila és Mészáros Árpád Zsolt.

Régi adósságát törleszti ezzel a darabbal a színház, hiszen évek óta készülnek egy Jacobi-bemutatóra – hangsúlyozta az igazgató, Lőrinczy György a Sybill bemutatóját beharangozó hétfői budapesti sajtótájékoztatón. Kiemelte: egy bemutatót mindig a társulatra kell kitalálni és most adottak mind a feltételek, mind pedig az a művészgárda, akik között ennek a darabnak a szerepeit ki lehetett osztani.

A Sybill egy meglehetősen komplex szerelmi történetet dolgoz fel, amelyben a szerző analitikus módon, de sok humorral, fájdalommal és szeretni való pillanattal képes az érzéshalmazt a néző elé tárni – fogalmazott Szabó Máté, a darab rendezője.

Jacobi Viktor nagyoperettje a váratlan és kiszámíthatatlan szerelemről szól, amit a teljes felfordulás és zűrzavar kísér. A történet szerint a cári Oroszország elegáns szállodájába sorra érkeznek a vendégek, Sybill párizsi énekesnő, Petrov, az utána szökő, akár a hadifogságot is vállaló orosz tiszt, Poire a művésznő impresszáriója és annak újdonsült felesége, Charlotte. A szerelmesek Párizsba indulnának, de megjelenik a kormányzó.

A szerző sikereinek csúcspontját a Király Színházban 1911-ben bemutatott Leányvásár című darabja jelentette, a Sybill volt azonban az a mű, amely nemzetközi hírnevet szerzett Jacobinak.

A címszerepben Fischl Mónika és Lévai Enikő látható, Petrovot Dolhai Attila és Barkóczi Sándor alakítja, a Nagyherceget Vadász Zsolt és Miller Zoltán, a kormányzó szerepében pedig Mészáros Árpád Zsoltot és Peller Károlyt láthatja majd a közönség.

Frissített szövegkönyvet a darabhoz Ari-Nagy Barbara írt, a díszlet Cziegler Balázs, a jelmezek pedig Tihanyi Ildikó munkáját dicsérik, a koreográfiát Bodor Johanna készítette.

Forrás: MTI, fotó: Style Magazin

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. jan. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum