KULTer.hu - Kivándorlás és szerelem egy dalban
67194
post-template-default,single,single-post,postid-67194,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kivándorlás és szerelem egy dalban

Mi történik, ha egy szerelmes pár egyik fele ezer szállal kötődik Magyarországhoz, a másik viszont külföldi kalandra vágyik? Átvészelhető-e egy ilyen kapcsolat, vagy a szakítás előre meg van írva? A Bolida zenekar saját élmények inspirálta Terminál című dala ezekkel a párkapcsolati kérdésekkel foglalkozik a manapság oly’ sokakat érintő kivándorlás témájával együtt.

Bene Bálint és Tóth Olivér zenekara nemrég publikálta a SuperSize Stúdióban rögzített bemutatkozó dalát, amely egy magyar nyelvű, alternatív szövegű, élő hangszerekkel fűszerezett drum and bass ballada. A szerelem és kivándorlás témáját feszegető zenében a kiddo-ból ismert Persely Tamás működött közre énekesként, a dal premierje pedig témája miatt a Határátkelő blogon volt.

bolida_2

A Bolida dobosa, Olivér egyik kapcsolata volt az inspiráció a Terminálhoz; egy több évig tartó szerelem vált a – végére már központi problémává erősödött – menni és maradni akarás áldozatává. A párkapcsolat végét nagyban befolyásoló, és a dal megírásához vezető utolsó löket egy londoni állásajánlat volt.

A zenekar másik tagja, Bálint korábban világzenét, jazzt és komolyzenét játszott, ám kettejük igényes elektronikus zene iránti szeretete vezetett oda, hogy megalapítsák a kezdetektől fogva modern tánczenét játszó, analóg szintetizátorokat és elektronikus alapokat élő hangszerekkel ötvöző Bolidát.

A debütáló dalukhoz egy minimalista gif-klip készült.

https://www.youtube.com/watch?v=x9ebYl8sk3o

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum