KULTer.hu - Nem adják a mozikban az új Rob Zombie-filmet?
67917
post-template-default,single,single-post,postid-67917,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nem adják a mozikban az új Rob Zombie-filmet?

A világhírű horrorfilmrendező és rockzenész ismert a kegyetlen, brutális, félelmet keltő és meghökkentő alkotásairól; legújabb, 31 című filmje is ezt a vonalat követi, ám az ebben megjelenő erőszak, intim testrészek és jelenetek miatt az amerikai cenzorok szerint nem játszható a mozikban.

Rob Zombie (Halloween-, Az 1000 halott háza-filmek, Lords of Salem) új horrorját a Sundance Fesztiválon mutatják majd be. Az MPAA szerint NC-17-es besorolást ér a film, tehát fiatalkorúak nem nézhetik az erőszakosan ábrázolt szex és egyéb brutális jelenetek, valamint a káromkodás miatt. A mozikban éppen ezért nem is játsszák ezeket a műveket, ugyanis a pornóra is hajaznak. A filmnek maximum R besorolásúnak kell lennie ahhoz, hogy legalább minimális pénzt kereshessen és vetíthessék. (NC-17 film például az Amerikai pite, a Rekviem egy álomért az Amerikai pszichó vagy az Evil Dead.)

A rendező úgy érzi, a rajongók át lennének verve így, hiszen közösségi finanszírozásból hozta létre a 31-et.

robzombie

Az MPAA a film második verzióját is túl erőszakosnak tartja, így Rob Zombie kénytelen még egyszer megvágni, hogy  megkaphassa az R-t, és a mozik is bemutassák.

Az amerikai cenzorok komolyan gondolják döntéseiket, főleg olyan filmek esetében, melyekről az alkotó a következőket írja: „Vigyázat! Szadista erőszakot, brutalitást, bizarr szexuális aktusokat, perverziót, felkavaró képsorokat és káromkodást tartalmazhat.”

A film egyébként 1975-ben játszódik és öt cirkuszi alkalmazottról szól, akik egy Gyilkos Világ nevű látványosságba kerülnek bele, ahol csak annyi a dolguk, hogy 12 órát túléljenek.  Mindeközben gyilkos bohócok vadásznak rájuk.

Forrás: Index, fotó: Youtube

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. okt. >>
hkscpsv
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum