KULTer.hu - Online közvetítik Lemmy temetését
68103
post-template-default,single,single-post,postid-68103,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Online közvetítik Lemmy temetését

Az interneten nézhetik végig a rajongók a december 28-án elhunyt Lemmy, a Motörhead együttes alapítójának és frontemberének szombati búcsúztatóját.

A kilencven perces szertartást magyar idő szerint szombat éjféltől lehet nézni az együttes hivatalos YouTube-csatornáján – írta a The Telegraph című honlap.

„Bárhol is vagytok, gyűljetek össze más Motörhead rajongókkal és a barátaitokkal, és nézzétek meg együtt a szertartást. Menjetek el a kedvenc bárotokba, klubotokba, győződjetek meg arról, hogy van internetkapcsolat és koccintsatok velünk. Vagy egyszerűen csak hívjátok át a haverjaitokat és ünnepeljétek meg otthon Lemmy életét” – írta Facebook-bejegyzésében az együttes, arra kérve a rajongókat, hogy helyszűke miatt ne látogassanak el személyesen a hollywoodi Forest Lawn temetőbeli búcsúztatóra.

Lemmy, polgári nevén Ian Kilmister december 28-án, hetvenéves korában hunyt el Los Angelesben. Az együttes tájékoztatása szerint a zenész a rák egy különösen agresszív formájában halt meg, betegsége rövid lefolyású volt, és Lemmy is csak december 26-án, két nappal hetvenedik születésnapja után értesült a diagnózisról.

A rockzene kultikus alakjának halála érdekes kezdeményezésre sarkallt egy yorki férfit, aki petíciót indított, hogy az énekes előtti tisztelet jeleként nevezzenek el Lemmiumnak egy újonnan felfedezett nehézfémet. Eddig nagyjából 14 ezren írták alá a petíciót.

A rockzene nagyjai, Ozzy Osbourne, Gene Simmons, a Metallica és Brian May mindannyian gyászuknak és tiszteletüknek adtak hangot. Dave Grohl, a Foo Fighters együttes frontembere egy új tetoválással állított emléket kollégájának.

Forrás: MTI/The Telegraph, fotó: Wikimédia

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum