KULTer.hu - Scorsese a Rolls-Royce-ról készít filmet
69500
post-template-default,single,single-post,postid-69500,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Scorsese a Rolls-Royce-ról készít filmet

Martin Scorsese és Asif Kapadia brit filmrendező a híres brit autómárka, a Rolls-Royce megszületéséről készít filmet.

Scorsese a Silver Ghost című film egyik producere lesz Antony Haasszal. Asif Kapadia – akinek Amy Winehouse-ról szóló dokumentumfilmjét Oscar-díjra jelölték – lesz a film rendezője – adta hírül a Variety.

A Silver Ghost filmre vitelének történetével 2012-ben Richard Attenborough állt elő. A film a 20. század hajnalán játszódik, és megismerteti a nézővel Charles Rollsnak és Henry Royce-nak, az ikonikus brit autógyártó cég megalapítóinak történetét. Attenborough 2014-ben elhunyt, így Scorsese karolta fel a filmre vitel gondolatát.

scorsese

A Wall Street farkasának rendezője jelenleg a Silence című film utómunkálatain dolgozik, amelyet Ken Watanabe, Liam Neeson, Andrew Garfield és Adam Driver szereplésével forgattak. Az Endó Súszako japán író Némaság című regényére alapuló mozi a 17. századi japán keresztényüldözésekről szól. Párhuzamosan Scorsese az HBO új Vinyl című sorozatának a producere is.

„Már akkor megragadott a Silver Ghost története, hamikor Lord Richard Attenborough előállt vele, és nagyon örülök annak, hogy megvalósíthatjuk az elképzelést. Ez egy olyan projekt, amelynek egy nagy és ötletekben gazdag történetmesélőre van szüksége, Asif Kapadia éppen ilyen személyiség” – hangoztatta Scorsese.

Kapadia elmondta, hogy a Silver Ghost történetében az ragadta meg, hogy miként szövi öt csodálatos ember életének fonalát, ami megváltoztatta a nyugati világot.

A Rolls-Royce gépkocsimárka a luxusautózás fogalmát jelenti az autóvezetőknek. Története mögött a vagyonos arisztokratacsemete Charles Rolls és a vagyonát maga megalapozó Henry Royce találkozása áll, akik az 1906-os londoni Olympiában rendezett autóshow-n mutatták be ezüstre festett hathengeres luxusutójukat, amelyet az akkori szaksajtó nevezett először Silver Ghostnak. A legendás márka később a Rolls-Royce örök szimbólumává vált.

Forrás: MTI/Variety, borító: Car-brand-names.com

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. feb. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum