KULTer.hu - Századik előadásához közeleg Az Őrült Nők Ketrece
69478
post-template-default,single,single-post,postid-69478,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Századik előadásához közeleg Az Őrült Nők Ketrece

A pécsi Kodály Központban, a Zsolnay Színház programsorozat keretében január 29-én, pénteken ismét látható az Alföldi Róbert rendezte musical, Az Őrült Nők Ketrece. A közönség Sióréti Gábor fotóművész Stohl András átváltozásáról készített fényképeinek kiállítását is megtekintheti a helyszínen ez alkalomból. Bő másfél év után a századik előadás következik hamarosan, melyre Budapesten fog sor kerülni.

Az Őrült Nők Ketrece először júniusban, a POSZT OFF programjának előadásaként vendégszerepelt a baranyai megyeszékhelyen. Az előadás a Kodály hangversenytermének kilencszáz fős nézőterén is kiválóan működött, és nagyon nagy közönségsikert aratott. A színészi játék, a koreográfia és a rendezés mellett kitűnően érvényesült a musical zenéje is, köszönhetően a terem kivételes akusztikájának és az előadás zenekarának. A Kodály Központot működtető Zsolnay Örökségkezelő már ekkor jelezte, hogy szívesen fogadna egy újabb előadást, erre kerül sor január 29-én. A pécsi közönség a 93. előadást tekintheti meg. Ezúttal azonban a nézők betekintést nyerhetnek a produkció előkészületeibe is: ezen a napon a Kodály Központban lesz látható az a fotókiállítás, amely először örökítette meg az előadás főszereplője, a történetbeli transzvesztita mulató sztárját, Zazát játszó Stohl András átváltozásának pillanatait. Sióréti Gábor képei július és szeptember között az előadás budapesti játszóhelyén már láthatóak voltak, az előadást létrehozó Kultúrbrigád már ekkor tervezte, hogy a vidéki vendégjátékok alkalmával a helyszíneken is bemutatja a fényképeket, most először erre sor is kerül.

20150609 Pécs, Kodály Központ. Az őrült nők ketrece. r.: Alföldi Róbert. Kultúrbrigád produkció.

A darab története az 1978-as olasz–francia filmből, vagy akár a korábbi színpadi feldolgozásból is ismert lehet: a híres transzvesztita mulatót működtető pár egyik tagjának balkézről született fia egy nap azzal állít be a szülői házba, hogy nősülni szeretne. Választottja pedig nem más, mint egy radikális konzervatív képviselő lánya, akinek a szülei villámlátogatást szeretnének tenni leendő vejük családjánál. Jean Poiret színdarabját 1983-ban dolgozták át musicallé, amelynek bemutatója és felújításai azóta számtalan díjat nyertek a Broadwayn és másutt is. Magyarországon először 1991-ben tűzte műsorára a Fővárosi Operettszínház, Vámos László rendezésében.

A teltházas pécsi vendégjáték során Stohl András mellett Hevér Gábor, Fehér Balázs Benő, Józan László, Mihályfi Balázs, Parti Nóra, Hullan Zsuzsa, Bach Kata, Nagy Dániel Viktor és a mulató tánckara, a Madárkák csapata (Bankó Bence, Hegyi Dávid, Horányi András, Kerekes Kristóf, Lakatos Zsolt, Szelle Marcell, Szelle Szilárd, Szerémy Dániel), továbbá a Ketrec zenekarában Ablonczy Keve, Varga Gábor, Nagy Zsolt, Studniczky László és Grósz Zsuzsanna lép fel.

Az Őrült Nők Ketrece a pécsi előadás után februárban és márciusban Budapesten látható, itt kerül sor március 12-én a századik előadásra.

Forrás: Kultúr Brigád

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum