KULTer.hu - Csúcsminőségű zongorával gazdagodott a Debreceni Egyetem
70667
post-template-default,single,single-post,postid-70667,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Csúcsminőségű zongorával gazdagodott a Debreceni Egyetem

Csúcsminőségű hangszerrel, egy Steinway-zongorával gazdagodott a Debreceni Egyetem (DE): a hangszer, amelynek vásárlása 50 millió forintos célzott állami támogatással valósult meg, csütörtökön érkezett meg az intézmény zeneművészeti karára.

A zeneművészeti kar több mint két évtizedes vágya volt egy csúcsminőségű hangversenyzongora beszerzése, amely a karon folyó zongoratanár és zongoraművész képzésnek alapfeltétele és lehetővé teszi, hogy a nemzetközi zenei felsőoktatásban versenyképesen jelenhessünk meg – mondta a hangszer átvételekor a kar dékánja.

zongora_02

Duffek Mihály szerint az új hangszer fontos az oktatás szempontjából, de minőségi változást jelent a debreceni koncertéletben is azzal, hogy lehetőséget tudnak a jövőben nyújtani neves művészek hangversenyeihez.

Hozzátette: a csúcsminőségű hangszer és a stúdió közeljövőben tervezett modernizálása lehetővé teszi azt is, hogy a Liszt-terem akár a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő lemezfelvételi stúdió funkcióját is elláthassa, így a keleti régióban egyedüliként lehetne olyan környezetet és technikát biztosítani, ami egyben bevételi forrásként is szolgálhat majd a zeneművészeti kar számára.

zongora_01

A kifejezetten hangversenytermi körülményekre tervezett és gyártott, nagyrészt kézi munkával készült zongora a nagy múltú hamburgi Steinway & Sons gyár terméke. A hangszert a gyár szállíttatta Budapestre, ahonnan Debrecenbe már a közbeszerzési eljárás nyertese, a hazai disztribútor juttatta el.

A hangszer érkezését – a technikai munkálatok: összeszerelés, beállítás, hangolás után – koncertsorozattal ünnepli meg a Debreceni Egyetem zeneművészeti kara – jegyezte meg Duffek Mihály.

Forrás: MTI, fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. feb. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum