KULTer.hu - Egy Oscar-figurát már biztosan kap Dicaprio
70239
post-template-default,single,single-post,postid-70239,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Egy Oscar-figurát már biztosan kap Dicaprio

A kelet-szibériai Jakutföld lakói biztosra akarnak menni: mivel kedvenc filmsztárjuk, Leonardo DiCaprio eddig nem kapott Oscar-díjat, közadakozásból készíttetnek számára egyet, hogy idén végre kezébe foghassa legalább a „jakut Oscart”.

Több mint száz jakutszki indította el az Oscart Leónak nevű kezdeményezést, hogy elkészülhessen egy Oscar-szobor a hollywoodi sztár számára. A hagyományos Oscaroktól eltérően azonban ezt a szobrot ezüstből formálják meg – számolt be róla egy orosz hírportál.

„DiCapriót többször nevezték Oscarra, de még sohasem kapta meg a szobrot. Többé nem várunk a filmakadémia tagjaira” – jelentette be Tatyjana Jegorova, a kezdeményezés szervezője, a térség művészeti és kulturális intézetének professzora.

„Meg kell alkotnunk a mi jakut Oscarunkat, hogy átadjuk a színésznek a bennszülött északi népek képviseletében” – fűzte hozzá Jegorova.

A szobor azért készül ezüstből, mivel ez a legnépszerűbb nemesfém a jakutok körében, szerintük a tisztaságot jelképezi és úgy tartják, hogy védelmező szerepe is van. A jakut Oscar-figura nem kardot tart a teste előtt, hanem a barátságot és a tiszta szándékokat jelképező rituális edényt.

A jakut Oscar elkészítésével Nyikolaj Csocsaszov szobrászt és Prokopij Protopopov ékszerészt bízták meg, a terveket a napokban mutatták be. A szükséges ezüstöt a szobrász barátai és számos helyi DiCaprio-rajongó adta össze, ezüstgyűrűket, karkötőket és fülbevalókat adományoztak a nemes célra.

A jakut DiCaprio-hívek ugyanakkor annak örülnének a legjobban, ha sztárjuk, aki idén A visszatérő című túlélődrámában nyújtott alakításával lett Oscar-jelölt, az ezüst mellett a valódi, aranyozott Oscar-szobrot is hazavihetné.

DiCaprio, akinek nagyanyja orosz volt, nagyon népszerű Oroszországban. A környezetvédelem iránt elkötelezett sztár 2010-ben Vlagyimir Putyinnal is találkozott, hogy az Oroszország keleti részén élő tigrisek védelméről beszéljenek. Mostanában pedig az a pletyka is elterjedt, hogy a színész fogja játszani az orosz elnököt egy hollywoodi filmben, amelyet jövőre mutatnak be.

Forrás: MTI/RBTH, borító: Youtube

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. Sze. >>
hkscpsv
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum