KULTer.hu - Egyedülálló művészeti nevelési program indul a kisiskolásoknak
70212
post-template-default,single,single-post,postid-70212,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Egyedülálló művészeti nevelési program indul a kisiskolásoknak

Az országban egyedülálló, a művészeti tárgyakra alapozó képzést indít szeptemberben leendő első osztályosoknak Petőfi Művészeti Nevelési Program elnevezéssel a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény.

A program a Soproni Petőfi Színház, a Sopron Balett és a Pendelyes Kulturális Egyesület együttműködésével valósul meg.

Sipos Ferenc igazgató közölte: a leendő első osztályos gyerekek az intézményben érvényben lévő tantervhez igazodva sajátíthatják majd el a különböző művészeti ágak, elsősorban a tánc és a mozgásművészet alapjait, amelyeket a későbbi évfolyamokon kiegészítenek például a drámaoktatással.

A cél, hogy a szabályozott órakereten belül használják ki a művészetek nevelésben betöltött fejlesztő hatását, valamint a gyermekek egyéni és csoportos képességeinek erősítését.

Az első évfolyam tananyagának kidolgozása jelenleg folyamatban van – fűzte hozzá, kitérve arra, hogy igény esetén egyszerre akár két osztályt is indíthatnak.

Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója elmondta, hogy a teátrum és a Sopron Balett segíti a képzésben az oktatási intézményt, emellett teret ad majd a gyerekek színpadi tevékenységének is. Jövőre például a Diótörőt mutatja be a Sopron Balett William Fomin rendezésében, az előadásban akár a programban részt vevő gyermekek is szerepelhetnek majd – fűzte hozzá a teátrum vezetője.

Forrás: MTI, fotó: Pixabay

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. dec. >>
hkscpsv
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum