KULTer.hu - Felhívás az ötödik KULTOK-on való szereplésre
69646
post-template-default,single,single-post,postid-69646,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Felhívás az ötödik KULTOK-on való szereplésre

KULTműhelyek Országos Konferenciája: Marketing, brand és kultusz a kortárs irodalomban

A József Attila Kör és a KULTer.hu kortárs kultúrportál által szervezett konferencia 2016. március 18–19-én azzal a kérdéssel foglalkozik majd, hogy a marketing, a brand és a kultusz fogalmai mennyiben és miképp érvényesíthetőek a jelenkori irodalom nemzetközi és hazai folyamatainak, jelenségeinek értelmezésében, az irodalomnépszerűsítés lehetőségeinek felmérésében, stratégiáinak kidolgozásában.

A tervezett – témához szorosan kapcsolódó – 15 perces előadások pontos címét és a hozzájuk tartozó 5-8 soros rezümét (a képviselt intézet/kutatóműhely nevével együtt) a következő e-mail címre kérjük elküldeni: kulterportal@gmail.com, a jelentkezés határideje 2015. február 19. (péntek). A nem debreceni előadók számára szállást tudunk biztosítani akár mindkét napra is, az útiköltséget megtérítjük, illetve közös ebéddel és/vagy vacsorával készülünk.

_MG_0097

A debreceni Nagyerdei Víztorony ad otthont az ötödik, tehát jubileumi, Marketing, brand és kultusz a kortárs irodalomban című KULTOK konferenciának. A tanácskozás célja, hogy rávilágítson az irodalmi marketing különféle megnyilvánulási formáiban rejlő lehetőségekre, továbbá a siker fogalmának kettős természetére, amely egyrészt a pozitív kritikák és díjak formájában érvényesülő szakmai elismeréseket, másrészt a szélesebb olvasókör elérésére képes brand működését jelenti.

A konferencián az irodalomtudomány és más diszciplínák – a szociológia, a kommunikáció- és médiatudomány, a pszichológia stb. – módszereinek alkalmazásával nyílik lehetőség megvizsgálni a terület különböző aspektusait, mondjuk egy-egy kortárs irodalmat népszerűsítő projekt, kiadói stratégia, szerteágazó életmű vagy brand alakulásának bemutatásán, elemzésén keresztül.

_MG_0920

Az előadásokat a kérdéskörhöz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetések követik, ahol majd az irodalomnépszerűsítés területén aktív tevékenységet végző szervezők, kiadói szakemberek és szerzők osztják meg tapasztalataikat a közönséggel. A szakmai programokon túl irodalomnépszerűsítő projektek és társművészeti események is helyet kapnak a kétnapos konferencián.

KULTer.hu Szerkesztőség

szerző: KULTer.hu Szerkesztőség
honlap e-mail
A KULTer.hu kortárs kultúrportál 2010 augusztusában indult azzal a céllal, hogy egyrészt a szélesebb olvasóréteghez közelebb hozza a minőségi kortárs kultúrát, másrészt kritikai stratégiákat kínáljon a populáris jelenségek értelmezéséhez. Emellett eltérő stílusú és elmélyültségű cikkek segítségével, programok szervezésével igyekszik megkönnyíteni a kortárs mediális tapasztalatok megértését, valamint a szubkultúrák és generációk közötti párbeszédet.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum