KULTer.hu - Tervezd meg Te a JAKkendő-díj arculati elemeit!
70891
post-template-default,single,single-post,postid-70891,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Tervezd meg Te a JAKkendő-díj arculati elemeit!

A József Attila Kör és a MrSale Öltönyüzlet pályázatot írt ki a közös alapítású JAKkendő-díj arculati elemeinek megtervezésére, a felhívás tervezőgrafikus szakos művészeti középiskolásoknak és felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak szól.

Az elkészült munkákat március 7. éjfélig van lehetősége elküldeni a pályázóknak, az eredményhirdetést pedig április 8-án tartják majd

Alább a felhívás szövege olvasható:

„A pályázat célja

A pályázat célja, hogy a tehetséges fiatal prózaírók számára meghirdetett díj arculatát tehetséges fiatal grafikusművészek bevonásával alakítsuk ki, lehetőséget adva ezzel a pályájuk elején lévő írók mellett fiatal képzőművészeknek is a bemutatkozásra. A fiatal irodalom mellett így egy másik művészeti ágban is támogatva az új művészgeneráció pályaindulását. A pályázat konkrét célja pedig a JAKkendő-díj arculatának kialakítása, a díj szellemiségéhez illeszkedő korszerű kommunikációs látvány kidolgozása, amely alkalmas a díj megjelenítésére és a díjazott művek azonosítására.

Pályázók köre

A pályázatra grafikusi képzést nyújtó középiskolák és felsőoktatási intézmények tervezőgrafika szakos vagy a szakterület iránt érdeklődő tanulói, hallgatói nyújthatnak be pályázatot. A pályázatban megjelölhető az a mentor, művésztanár is, aki érdemben közreműködött a pályamű létrehozásában.

A pályaművek leadásának módja

A pályázatokat elektronikus úton kell elküldeni a jakkendografika@gmail.com címre.

A pályázat díja

A nyertes pályázó 20.000 Ft értékű ajándékutalványt kap a MrSale Öltönyüzletbe, melynek felhasználásakor a pályázó és mentora ingyenes öltözködési- és stílustanácsadásban részesülnek. A nyertes pályamunkát a pályázat kiírója megjeleníti a JAKkendő-díj offline és online felületein és a díjazott köteteken, a tervező és mentora nevét föltünteti a kiadvány impresszumában és a díj honlapján. A pályázat első három helyezettje számára eljuttatjuk az eddig megjelent JAKkendő-díjas köteteket, valamint az Írók öltönyben című kiadványt.

Elvárások a tervvel szemben:

  • A terv fókuszában a minőség, az igényesség álljon, mely mindkét alapítót a maga területén jellemzi
  • A terv izgalmasan utaljon az alapító támogató, minőségi férfiruházatot forgalmazó üzlet alaptevékenységére, de a „JAKkendő” konkrét megjelenítése nem követelmény
  • A terv adjon lehetőséget az alapítók logóival való összekapcsolásra, együttes használatra
  • A terv kialakításánál előny a sokféle felhasználhatóság, ennek érdekében a tömör, nem közhelyes, friss, kreatív, közérthető, kifejezésmód.
  • A tervezett elemeknek színes és szürkeárnyalatos formában is alkalmazhatóaknak kell lenniük és kis méretben is felismerhetőeknek kell maradniuk
  • A terv a hosszú távú alkalmazhatóság érdekében nem tartalmazhat évszámot

Tervezendő grafikai elemek
A pályaműnek minimálisan az alábbiakat kell tartalmaznia:

  • A JAKkendő-díj logója színes és szürkeárnyalatos verzióban
  • Arculati színek meghatározása
  • Levélpapír-sablon, fontkészlet meghatározása
  • A JAKkendő-díjas könyvön elhelyezendő matrica terve”

További információ a pályázat honlapján.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum