KULTer.hu - Aranytoll-díjas lett Tóth Dénes debreceni újságíró
71790
post-template-default,single,single-post,postid-71790,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Aranytoll-díjas lett Tóth Dénes debreceni újságíró

A Magyar Sajtó Napja alkalmából elismeréseket adtak át a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) székházában csütörtökön Budapesten. A díjazottak listáján Tóth Dénes debreceni újságíró is szerepel.

Az eseményen Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet beszédében kiemelte: nagy felelőssége van az újságíróknak, ellensúlyt képeznek a tudatlansággal, gyűlölettel és félelemmel szemben. Ahol hiányzik az egyensúly, ahol a történetnek csak az egyik oldalát mondják el, a szabad sajtó megragadja a lehetőséget, hogy elmondja a másikat – fogalmazott.

Az idén százhúsz éves médiaszakmai szervezet hagyományainak megfelelően a rendezvényen több szakmai díjat adtak át. Aranytoll-díjat – a MÚOSZ életműdíját – kaptak Bolgár György, Fejes István, Féner Tamás, Kertész Zsuzsa, Simonffy Katalin és Tóth Dénes.

tothdeneskep

A debreceni újságíró, szerkesztő Tóth Dénes 37 évig dolgozott hivatásosan a szakmában. Többek között volt a Hajdú-bihari Napló újságírója, tervezőszerkesztője, később olvasószerkesztője; az Egyetemi Élet felelős szerkesztője; a kék-sárga Debrecen főszerkesztő-helyettese, később az azonos nevű hetilap szerkesztője, főmunkatársa; az Úton szerkesztője, valamint a Piacz főszerkesztője. A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán 1993-tól, a kommunikáció szak indításától húsz tanéven át külső óraadóként vezetett foglalkozásokat gyakorlati újságírásból. 2006-ban Debrecen Város Sajtódíjával ismerték el munkásságát.

Az írás, szerkesztés mellett, valamint azokkal karöltve évtizedeken át a színház és kultúra világában tevékenykedett. Kiemelt figyelmet fordított a debreceni értékekre, a helyi kultúra folyamataira, újságíró színikritikusként pedig a hazai színjátszásra. Színházzal kapcsolatos elemzései, tanulmányai országos folyóiratokban is megjelentek.

Tóth Dénes nyugdíjas lett néhány éve, ám ez idő alatt már megjelent kilenc kis kötete színházról, táncról, újságírásról.

A debreceni újságíróval készített korábbi interjúnk ide kattintva olvasható.

Forrás: MTI/Dehir

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum