KULTer.hu - Maradhat a könyvhét a Vörösmarty téren
72707
post-template-default,single,single-post,postid-72707,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Maradhat a könyvhét a Vörösmarty téren

Korábban írtunk róla, hogy elterjedt a hír, miszerint Budapesten nem engedik megrendezni az Ünnepi Könyvhetet a megszokott helyen, ám Tarlós István főpolgármester kedden garanciát vállalt arra, hogy a helyszín továbbra is a Vörösmarty tér lesz – tájékoztatott a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöksége.

Tarlós István és Kocsis András Sándor, az MKKE elnöke kedden ötvenperces megbeszélést folytatott, melynek során a főpolgármester kifejtette, hogy Budapest kiemelt közterein a főváros alaposan felül kívánja vizsgálni a területhasznosítás gyakorlatát.

Tarlós István arról is szólt, hogy Láng Zsolt, a főváros tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottságának elnökeként nem a 87. Ünnepi Könyvhét Vörösmarty téri megrendezését kívánta megakadályozni, hanem az oda nem illő rendezvények megszervezését – írta az MKKE elnöksége.

Mint közölték, Tarlós István a megbeszélés végén személyes garanciát vállalt arra, hogy mandátuma lejártáig, azaz 2019 végéig a Vörösmarty tér az évente megrendezett Ünnepi Könyvhét központi helyszíne marad.

Az MKKE elnöksége hangsúlyozta, hogy a magyar könyvszakma első számú ünnepét évről évre csak a főváros kedvezményes bérleti feltételeivel, illetve a Nemzeti Kulturális Alap – ebben az évben 7 millió forintos – támogatásával lehet veszteség nélkül megrendezni.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum