KULTer.hu - Mozizni hívják a fiatalokat
72822
post-template-default,single,single-post,postid-72822,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Mozizni hívják a fiatalokat

A magyar fiatalok 28 európai ország fiataljaival párhuzamosan nézhetik meg az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díjának (Young Audience Award) három jelöltjét, és szavazhatnak a svéd Girls Lost, a török Rauf és a francia Miss Impossible című ifjúsági filmekre május 8-án a budapesti Tabán moziban.

A Filmalap és a Budapest Film Zrt. ismét közös mozizást szervez filmkedvelő fiatalok számára az Európai Filmakadémia (EFA) kezdeményezésére.

A szervezők idén először nyilvánosan hirdetik meg a részvételi lehetőséget 12-15 évesekből álló ötfős csoportok számára, abban bízva, hogy sok fiatal figyelmét felhívják a mozizásra mint értékes közösségi élményre.

sweden

A résztvevők a vetítések között magyar filmesekkel vitathatják majd meg a látottakat, és végül 1500 európai fiatallal együtt szavazhatják meg, hogy melyik film kapja az Európai Filmakadémia rangos elismerését. Az Európán átívelő eseményen a filmeket moziteremben, széles vászonra, nagy felbontásban és megfelelő hangminőséggel vetítik.

A program során a budapesti fiatalok többször online kapcsolatba lépnek a többi résztvevővel Európa-szerte.

A Filmalap 2013-ban azzal a céllal csatlakozott az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díj kezdeményezéséhez, hogy elősegítse a fiatalok tudatos filmfogyasztóvá válását.

A rendezvény szorosan kapcsolódik a Budapest Film Zrt. Suli-Mozi elnevezésű, évek óta sikerrel működő programjához, amelynek szintén az a küldetése, hogy a fiatalok értő, tudatos és nyitott filmbefogadókká váljanak.

Forrás: MTI, borító: Girls Lost

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum