KULTer.hu - Teljes a 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramja
72679
post-template-default,single,single-post,postid-72679,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Teljes a 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramja

Végleges a 23. Titanic Filmfesztivál versenyprogramja: a válogatásba kilenc nemzetközi filmet hívtak meg. A különböző európai alkotások mellett kanadai, ausztrál és kínai film is versenyez a fődíjért az április 7. és 16. közötti fesztiválon. Fliegauf Bence L​iliom ösvény ​című filmjét kiemelt gálavetítésen láthatja a közönség, a Titanic hivatalos reklámszpotja pedig Bucsi Réka L​OVE című animációs rövidfilmjének egyik részlete lesz. A fesztivál teljes programját március 31-­én jelentik be.

Az idei versenyprogram kilenc alkotása közül mindegyik első, illetve második nagyjátékfilm. Közös bennük, hogy bonyolult és félszeg emberi kapcsolatokat ábrázolnak újító módon: van köztük szürrealista, finoman érzelmes, szórakoztató, provokatív és bensőségesen személyes alkotás – némelyik pedig mindezeknek a keveréke.

mindennapi

Az izgalmas nemzetközi válogatás mellett fontos magyar premier is lesz a Titanicon: a fesztivál kiemelt gálavetítése Fliegauf Bence Liliom ösvény​ című alkotásának első hazai bemutatkozása lesz. A film egy anya és kisfia utazását kíséri végig egy mesékkel, emlékekkel és belső démonokkal övezett úton. A Liliom ösvény világpremierje a Berlinalén volt februárban.

Szintén Berlinben mutatkozott be Bucsi Réka LOVE ​című animációs rövidfilmje is, amelyet a Titanicon is láthat a közönség. A haikuszerű jeleneteket felvillantó, a szerelem három szakaszát bemutató rövidfilm egyik részlete lett az idei Titanic hivatalos reklámszpotja.

A fesztivál versenyprogramjának teljes listája:

  • Házi gondozás (Home Care) – Csehország
  • Mindennapi életünk (Our Everyday Life) – Bosznia-­Hercegovina
  • Apa és lánya (The Daughter) – Ausztrália
  • Démonok (The Demons) – Kanada
  • Verem az erdőben (Couple in a Hole) – Belgium, Egyesült Királyság
  • Sárvirág (Mellow Mud) – Lettország
  • Ami a sötétben rejlik (What’s in the Darkness) – Kína
  • Evolúció (Evolution) – Franciaország
  • Aloys (Aloys) – Svájc

A Titanic összes szekciójának teljes programja és vetítési időpontjai március 31-­től elérhetők a fesztivál honlapján.

A vetítések és események április 7. és 16. között lesznek az Uránia Nemzeti Filmszínház​ban, a Puskin, Toldi​ és Sugár ​moziban, valamint az A38​ Hajón. Jegyek március 31­-től kaphatók a mozik pénztáraiban.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. máj. >>
hkscpsv
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum