KULTer.hu - A fehér királyból készült brit film Cannes-ban mutatkozik be
74546
post-template-default,single,single-post,postid-74546,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A fehér királyból készült brit film Cannes-ban mutatkozik be

A májusi cannes-i filmfesztivál alatt zajló vásáron bemutatnak egy részletet A fehér király című Dragomán György-regény nyomán forgatott brit filmből, amelynek premierjét egy későbbi nemzetközi mustrára tervezik, osztotta meg értesülését pénteken a The Hollywood Reporter.

A film globális eladási jogait a Fortissimo Films szerezte meg, amely a közelgő cannes-i filmvásáron akarja értékesíteni a produkciót. Dragomán György A fehér király című regénye harminc nyelven jelent meg összesen. A The White King című, angol nyelven, de Magyarországon forgatott produkció forgatókönyvírója és rendezője Alex Helfrecht és Jörg Tittel.

twk_photo

A rendezőpáros felfogásában a történetben nem Ceausescu Romániája, nem egy valódi ország/helyszín jelenik meg, hanem Jörg Tittel a  helyet a „Gépnarancs világaként” festette le. „Úgy gondoljuk, a könyv univerzálisan közelíti meg a mindenkori diktatúrát. Ez a történet mondhatni bármikor, bárhol játszódhatna” – mondta tavaly nyáron Budapesten, a forgatás kezdetén Tittel.

A történetről

A film főhősét a 12 éves Lorenzo Allchurch, a fiú édesanyját Agyness Deyn (A titánok harca, Ave, Cézár!) alakítja. A disztópia a nem túl távoli jövőben játszódik egy elzárt kis országban, amelynek uralkodó rezsimje megfélemlíti polgárait, kémkedik utánuk, minden lépésüket drónokkal és kamerákkal figyeli katonai hatalmára támaszkodva. A történet szerint Dzsátá (Lorenzo Allchurch) apját bebörtönözik, őt pedig anyjával (Agyness Deyn) együtt árulónak bélyegzik.

thewhiteking

A további szerepeket mások mellett Jonathan Pryce, Greta Scacchi, Fiona Shaw, Clare-Hope Ashitey és Olafur Darri Olafsson kapta.

Jelenleg a film utómunkálatai folynak, s a cannes-i filmfesztivál vásárán egy exkluzív részlet lesz látható. Az alkotás premierjét várhatóan egy idei nemzetközi filmfesztiválon tartják majd.

Forrás: MTI / The Hollywood Reporter

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. nov. >>
hkscpsv
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum