KULTer.hu - Elstartolt a harmadik Nagy-Szín-Pad!
74227
post-template-default,single,single-post,postid-74227,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Elstartolt a harmadik Nagy-Szín-Pad!

KULTer Playlist (3. rész)

Április 23-án elstartolt a harmadik NAGY-SZÍN-PAD! verseny. A tehetségkutató idén is az Akvárium Klubban lesz, ahol tizenkét zenekar mérkőzik meg az elődöntők során egymással. A döntés a huszonöt fős szakmai zsűri és a közönség kezében van, a tét pedig igen nagy: a nyertes csapat az idei fesztiválszezon során felléphet a Sziget, a VOLT és a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál Nagyszínpadán! Sőt, külföldi fesztiválokon is bizonyíthatnak: ők képviselhetik hazánkat 2017-ben Hollandiában az Eurosonic Festivalon. A fellépési lehetőségek mellett a győztes csapat egy videoklippel és egy 500.000 Ft-os MOL üzemanyagkártyával is gazdagodik. Most pedig hangolódjunk a versenyre a zenekarok dalaival!

Bagossy Brothers Company

A 2013 óta működő zenekar a nevét az alapító Bagossy testvérpárról (Bagossy Norbert és Bagossy László) kapta. Első nagylemezüket 2014-ben készítették el a Cseh Tamás Program nyerteseként. Zenéjük az indie, az alternatív és a folk műfaj ötvözete. Főként Erdélyben koncerteznek, de már több magyar fesztiválon is felléptek.

 

Bohemian Betyars

A zenekar 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy a sírva vigadás életérzését terjessze. Saját zenei stílusukat a speed-folk és a freak-punk közé lövik be a srácok, mely egy kellemes keveréke a punknak, a skának és a pszichedeliának – mindezt magyar, cigány és balkáni dallamokkal egészítik ki.

Esti Kornél

A Kosztolányi Dezső fiktív alteregójáról elnevezett banda 2006-ban alakult meg. Az indie, az alternatív és a garage műfajok talán legkedveltebb honi művelőiként egyik legnagyobb sikerük, hogy 2008-ban kijutottak az International Live Award bécsi középdöntőjébe. Negyedik nagylemezük nemrég jelent meg, hallgatni ér.

Freddie

Freddie az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának megnyerése után harcba száll a Nagy-Szín-Pad! első helyéért is. Az énekes Rising Staros szereplése után Mary Joe című dalával robbant be igazán a köztudatba, nem is akárhogyan: hatalmas siker lett, sok év óta az első olyan magyar dal, mely a Class FM toplistáján elérte az első helyezést, illetve az MR2 Petőfi Rádió hallgatói a nyár slágerének választották.

Fran Palermo

Nehéz pontosan meghatározni a Fran Palermo zenéjét, hiszen több műfaj is keveredik benne: sivatagi rock, indie és folk stílus egyszerre van jelen náluk, így ők a vagabond rock and roll névvel aposztrofálják magukat. 2015-ben jelent meg első nagylemezük, idén tavasszal pedig új anyaggal örvendeztetik meg a rajongóikat, melyről néhány dalt már hallhatott is a közönség.

Mongooz and the Magnet

Számos sikeres hazai zenekarhoz hasonlóan a Mongooz and the Magnet is pécsi székhelyű. A banda igazán multikulti, egy magyar, egy norvég és egy ír srác alkotja. Egyik legnagyobb eredményük, hogy a 2015-ös Ki Mit Tube versenyen bejutottak a döntőbe, és második helyezést értek el a Hangfoglaláson. A fiúk 2016-ban jelentették meg az első lemezüket, érdemes hallgatni őket.

Marge

Kezdetben szólóprojektként működő Marge-hoz ma már egy egész zenekar kapcsolódik. Az énekesnő első albuma 2010-ben jelent meg, az utóbbi években pedig többször is zenei megújuláson ment keresztül. 2015 nyarán alakult meg a végleges formáció, és Marge visszatért a gyökereihez, a magyar nyelvű dalokat helyezte előtérbe. A banda legnagyobb sikere a Váratlan nyár című dal, mely hetekig vezette az MR2 Petőfi Rádió listáját.

Passed

A Passed Magyarország első elektronikus hárfa-pop együttese. Fennállásuk során már kétszer is megmérettették magukat az Eurovízión, emellett olyan zenekarok előtt léptek fel, mint a a Parov Stelar Band, Matisyahu vagy Bonobo. Nemrég jelent meg első lemezük, melyet az A38 Hajó színpadán mutattak be.

Run Over Dogs

A Run Over Dogs már a megalakulásának évében (2012) első helyezést ért el az R33 nevű tehetségkutatón, majd 2013-ban az A38 Talentométer versenyét is megnyerték. Ebben az évben adták ki első nagylemezüket is, később, 2014-ben és 2015-ben Nyugat-Európában, 2016-ban pedig az Egyesült Államokban koncerteztek. A tavalyi év igen mozgalmas volt számukra, hiszen napvilágot látott második korongjuk is.

Superstereo

A Superstereo 2008 óta működik, ám kezdetben csak Laskai Viktor önálló Dj-projektje volt. Az elektronikát a rockzenével ötvöző zenekar első dala 2014-ben készült el, de a igazi sikert a Bent a neved című dalukkal érték el: a MAHASZ Rádió Top 40 listáján egészen a második helyig jutottak el vele, és ez lett az egyik legtöbbet Shazamozott magyar szám.

Szabó Benedek és a Galaxisok

Szabó Benedek szólóban indította el karrierjét: 2013-ban megjelentette első albumát, melyben a magyar zenét keverte az indie-folk hangzással. 2015-ben pedig zenekarrá avanzsálódott, Szabó Benedek és a Galaxisok néven. Az együttes debütáló lemeze A legszebb éveink címmel jelent meg.


Zaporozsec

A Zaporozsec egy osztálytársakból álló rockzenekar, melyet 2004-ben alapítottak. Sok együttes inspirálja zenéjüket, köztük a Beatles vagy a Muse. A fiúk pályájukat tehetségkutató fesztiválokon kezdték, azóta pedig egyre gyűlnek a fellépéseik, melyeken a saját szerzeményeiken kívül kedvenc dalaik feldolgozását adják elő.


Fejléckép: www.facebook.com/franpalermomusic

Barna Borbála

szerző: Barna Borbála
honlap e-mail
Barna Borbála 1990-ben született, Balmazújvároson nőtt fel. A Debreceni Egyetemen andragógiából szerzett BA diplomát, művelődésszervező szakirányon - majd a Kodolányi János Főiskolán idegenforgalmi szakmenedzser szakot végzett el. Jelenleg Budapesten él, és szabadidejét főként kulturális eseményeken tölti, illetve ezekről ír.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum