KULTer.hu - Érzelmek és testiség az elmúlt hetek leglátványosabb klipjeiben
74367
post-template-default,single,single-post,postid-74367,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Érzelmek és testiség az elmúlt hetek leglátványosabb klipjeiben

Birdy, a Bat for Lashes, Skrillex, Bebe Rexha, Biffy Clyro, a Death Cab for Cutie és Lukas Graham videóiban kiemelkedő szerepet kaptak a színek és formák, valamint az érzelmek és a testiség túlfűtöttségének kettőse. Most az elmúlt hetek népszerű videóiról készült listát nézheted meg.

Birdy – Wild Horses

A fiatal brit lány érettebb, nőiesebb oldalát mutatta meg legújabb videoklipjében. A Wild Horses-ban egy csábító hableányt játszik, aki egy halászt kényszerít választási helyzetbe: vagy alámerül a tengerbe szerelme miatt, vagy a szirén nélkül éli le az életét. Birdy végre kilép a zongora mögül és jóval merészebb, a képzeletre nem sokat bízó sellőruhában őrjíti meg a kisfilmben szereplő halászon kívül a közönséget is.

Biffy Clyro – Wolves of Winter

A skót rockbanda már márciusban elkezdte hitegetni a rajongóit egy új klip megjelenésével, azonban magára a videóra idáig várni kellett. A Wolves of Winter egy számítógépes játékra hajazó animáció, amely az emberiség evolúciótörténetét mutatja be a bolygónk születésétől a haláláig, csak éppen egy farkasról vezeti le a fajunk születését. A klipben a tél farkasát / emberét minden létező közeg támadja és kitaszítja. A Biffy legújabb lemeze július 8-án kerül a polcokra további 10 szám kíséretében.

Bat for Lashes – In God’s House

A Bat for Lashes legújabb, a The Bride című lemeze egy magára maradt menyasszony gyászáról szól, miután a vőlegénye az esküvő előtt egy balesetben meghal. Ez a keretsztori sokat segít az In God’s House klip értelmezésében is, amelyben az énekes Natasha Khan a sivatag közepén siratja szerelmét egy neonfényben úszó kereszt, illetve kocsi előtt. A dal magával ragadó és a klip is gyönyörűen fényképezett, hangulatos, melankolikus színvilágú, tökéletes film-ballada. A The Bride július 1-én jelenik meg.

GTA és Sam Bruno – Red Lips (Skrillex remix)

A Red Lips igazi képzőművészeti alkotás. Erős vizuális világának, az elképesztő koreográfiának, a gyönyörű díszleteknek és sminknek, a csodásan torz szereplőinek és pergős vágásának köszönhetően a végeredmény hibátlan. A klipben a piros rúzs által okozott hazugságok és démonok törnek elő a sötétből, és végül magukkal húzzák a lányt. A Grant Singer és Skrillex rendezésében készült videó az alábbi linken tekinthető meg:

Bebe Rexha – No Broken Hearts feat Nicki Minaj

A No Broken Hearts egy valódi csajos videó: rózsaszín miniruhák alól kivillanó női mellek, csókos ajkakról készült közelik, lebegő hajtincsek, különböző tempójú twerkek – minden megtalálható ebben a videóban, amitől egy magát kicsit is feministának valló személy önként és dalolva veri a fejét a falba. Az összhatás mindenesetre nagyon jól működik, a szám dallamos, fülbemászó, a hatásvadász videó pedig a képet uraló női testeknek, a szexi koreográfiának, illetve az ötletes kompozícióknak és a ritmusos, élénk vágásnak köszönhetően az első perctől az utolsóig fenntartja a néző figyelmét.

Death Cab for Cutie – Good Help (is so hard to find)

Ha az előző klipen a feministák tépték a hajukat, ezt a videót minden, a modern társadalmat és a médiát alapból elítélő egyén isteníteni fogja. A Good Help kifejezetten keserű, csipkelődő stílusban ítéli el napjaink személytelen tömegtársadalmát, ahol az egyéneket csak a 15 perc hírnév élteti, még ha különböző egzotikus sérüléseket kell elszenvedniük érte. A klip egyszerre szórakoztató és félelmetes, hiszen egy olyan utópikus világot mutat be, amely néhány elemében már ma is létezik – persze az extrém sarkítások nélkül.

Lukas Graham – 7 Years

A klip ugyan nem az elmúlt két hónapban jött ki, és még csak nem is színes (fekete-fehér), mégis a listába illő. A 7 Years egy része a koppenhágai Christiniana negyedben játszódik, ahol a frontember Lukas Graham is felnőtt, majd az énekes életének fő tereit járja végig: New Yorkon keresztül egyenesen a temetőig. A melankolikus ballada az énekes édesapjához való viszonyáról szól: a férfi nemrégiben hunyt el, és nagyon közeli kapcsolatban voltak. „Kezdek rájönni, hogy apának lenni a legfontosabb dolog a világon. Tökéletes apám volt és szeretnék a nyomdokaiba lépni egy napon.”

A dalok magyar forgalmazója a Magneoton / Warner Music.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum