KULTer.hu - Idén is lesz Kultkikötő a Balatonnál
73292
post-template-default,single,single-post,postid-73292,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Idén is lesz Kultkikötő a Balatonnál

A Kultkikötő mintegy kétszáz programot kínál idén, a tizenegyedik évadát kezdő nyári színház eseményeire június 24. és augusztus 27. között várják a látogatókat Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen.

A teátrumi előadások mellett lesznek koncertek, filmvetítések, családi programok, kiállítások és borkóstolók is, minderre az elmúlt évek tapasztalatai alapján mintegy ötvenezer embert várnak.

Mindhárom helyszín különleges és egyedülálló karakteréhez, hangulatához illő előadásokat tűztek műsorra. Földvár ad otthont a szélesebb rétegeket megszólító sikerprodukcióknak, a könnyed nyáresti szórakozást kínáló előadásoknak, a nagykoncerteknek, Boglár a bensőségesebb hangvételű előadásoknak, Fenyves számos gyermekelőadásnak és zenés programnak.

Szilas Miklós színész-zenész-dalszerző és szövegíró Balatoni legendák – Helka és Kelén című mesés zenejátékának ősbemutatója június 25-én lesz, ezt még azon a hétvégén Pindroch Csaba Segítség! Megnősültem! című one-man-showja követi, de a Kultkikötőhöz kapcsolódik az ExperiDance Társulat Grand Voyage Világok vándorai című előadásának országos premierje is.

gvoyage

Két saját produkció szerepel műsoron: a Boomerang baby – Marlene Dietrich ABC című zenés esten Fullajtár Andrea, a Katona József Színház tagja és egy dzsesszzenekar Novák Eszter rendezésében idézi meg a világhírű díva dalait és gondolatait, emellett látható lesz a Janikovszky Éva írásából tavaly készült, A lemez két újabb oldala című nagy sikerű képzeletszínházi előadás.

Földváron az idén 25 éves Quimby vagy Tóth Vera koncertje a nyár csúcspontja lehet, de a kínálat zenés színházi műfajokban is erősnek mondható.

Szerepel a műsortervben a Madách Színház Bepasiztunk című válás-rock and rollja Détár Enikővel és Koós Rékával, A víg özvegy című operett Sáfár Mónikával és Egyházi Gézával. Rajtuk kívül olyan neves színészek adnak koncertszínházi esteket, mint Hernádi Judit, Gubás Gabi, Kálloy-Molnár Péter, Malek Andrea, Ficza István és Huzella Júlia.

detar

A szervezők a vígjátékok, krimik kategóriájában kiemelték a Magyar Színház Chioggiai csetepaté című vígjátékát, a Várj, míg sötét lesz! című krimit Szabó-Kimmel Tamással, Kovács Patríciával, A Napsugár fiúk című produkciót Gálvölgyi Jánossal és Benedek Miklóssal, Rejtő Jenő A szőke ciklon című regényének színpadi zenés akcióvígjáték-változatát Őze Áronnal és Földes Eszterrel, a Thália Színház Amerikai bölény című előadását Csányi Sándorral, Szervét Tiborral. Kecskemétről két szerelmi sokszög-vígjáték, a Boeing, boeing és a Páratlan páros 2. érkezik.

Bogláron a koncertek, színházi előadások és a családi programok mellett kertmozi működik majd, a gyerekelőadások előtt játszóház várja a kicsiket.

A nagyszínpadon Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című vígjátékát a kaposvári Csiky Gergely Színház társulata játssza, a Gerlóczy Márton regényéből készült, A csemegepultos naplója című, többszörös díjnyertes monodrámát pedig Ötvös András előadásában láthatja a közönség.

Egy párkapcsolati színházi társasjátékban Szabó Győző és Csernus Imre lesz a Kultkikötő vendége, Kulka János pedig Ez a hely című előadói estjével jelentkezik.

A Fenyvesre tervezett családi programok között található a Rutkai Bori Banda lemezbemutató koncertje, a Góbi Rita Társulat táncelőadása, a veszprémi Kabóca Bábszínház meséje, Fabók Mancsi Bábszínháza, a Kereplő Színház vagy a Bábrakadabra Bábszínház produkciója is.

Az első évtized tapasztalatai, visszajelzései azt mutatják, hogy a minőségi szórakozásra: színházi előadásokra, koncertekre, kiállításokra, filmvetítésekre, családi programokra szükség van a Balatonon – idézték a szervezők Nagy Viktort, a Kultkikötő ügyvezetőjét. A színművész úgy vélte: magasra tették a lécet, a kulturális élménytér folyamatosan fejlődik, minden korosztályra és minél többféle ízlésre gondolva egyre színesebb műsort kínál.

A Kultkikötőről bővebb információk a weboldalukon olvashatók.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum