KULTer.hu - Idén is lesz Nagy-Szín-Pad! verseny
73064
post-template-default,single,single-post,postid-73064,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Idén is lesz Nagy-Szín-Pad! verseny

A Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny harmadik szériája április 23-án indul. A VOLT Produkció, a Sziget Szervezőiroda, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV közös rendezvényén idén 12 hazai előadó méri össze tudását, a koncertek és a május 15-ei döntő a fővárosi Akvárium Klubban lesznek.

„A Nagy-Szín-Pad! egyfajta ugródeszkát, reflektorfényt tud biztosítani olyan előadóknak, akik már ismertek, de egy újabb fontos lépést tehetnek meg” – fogalmazott Lobenwein Norbert alapító-főszervező a rendezvényről.

Az idei tehetségmutatón a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, az Esti Kornél, Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd), a Fran Palermo, a Mangooz and the Magnet, a Marge, a Passed, a Run Over Dogs, a SuperStereo, a Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a Zaporozsec vesz részt.

tk2

„A Petőfi Rádió a magyar zene otthona, a kezdetektől cél volt számunkra, hogy bemutatkozási lehetőséget, felületet biztosítsunk a magyar színtér szereplői számára” – mondta Pető Zoltán, a Petőfi Rádió főszerkesztője. Beszámolt arról, hogy a Nagy-Szín-Pad! résztvevőit bemutató sorozat hétfőn indult a Petőfi Rádióban, amely teljes egészében, élőben közvetíti a koncerteket. A Petőfi TV szintén élőben jelentkezik a helyszínről az elődöntők és a döntő alatt.

A résztvevőket egy csaknem száz tagú szakmai grémium szelektálta, a 12 kiválasztott április 23-tól 12 napon át ad egymás után önálló koncertet az Akvárium Klubban. A közönség az elődöntők napjain 20 órától másnap 20 óráig voksolhat az aznap fellépő zenekarra SMS-ben, az Instagramon, valamint a nagyszinpad.com oldalon. A szavazás május 5-én este újból megnyílik három napon át. A három döntős nevét május 9-én reggel ismertetik a Petőfi Rádióban, rájuk attól kezdve a május 15-i fináléig lehet voksolni, az élő adásban jelentik majd be a győztest.

tk1

Újítás, hogy idén a közönség mellett egy 25 tagú zsűri is értékeli a 12 előadót. A zsűri tagja mások mellett Bende Zsuzsanna, az A38 programszervezője; Borcsik Attila „Izil”, az MR2 Petőfi Rádió zenei szerkesztője; Farkas Roland „Wolfie”, a Punnany Massif tagja; Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője; Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a VOLT Fesztivál és a Nagy-Szín-Pad! alapítói főszervezői; Papp Szabolcs, a Supernem tagja; Szimler Bálint rendező és ef Zámbó István képzőművész. Az OTP Junior idén is főszponzor lett.

A Nagy-Szín-Pad! három döntőse meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand – Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, a győztes az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon, valamint videoklipet is készíthet. Minden versenyzőre számítanak az említett nyári fesztiválokon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.

„Megjelent egy CD is a 12 elődöntős egy-egy felvételével, ez a MOL benzinkútjain szerezhető be” – mondta Fülöp Zoltán, a tehetségmutató másik alapító-főszervezője.

A Nagy-Szín-Pad! 2014-es első szériáját a Mary PopKids, a tavalyit az Ocho Macho nyerte.

Forrás: MTI, borító: Máthé Zoltán/MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum