KULTer.hu - Ilyen, amikor a költészet és az elektronikus zene találkozik
73822
post-template-default,single,single-post,postid-73822,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Ilyen, amikor a költészet és az elektronikus zene találkozik

Hangművészet, költészet, jelentésekkel teli tartalom – Kele Fodor Ákos új projektje ötvözi mindezt. A könyvinyl vizuális költeményeket jelent, ami az elektronikus zene és a versek integrálásával teremt a hallgató számára egy szinte e világon túli élményt. Az Echolália már csak arra vár, hogy elérhetővé válhasson a piacon.

Kele Fodor Ákos 2011 óta foglalkozik azzal, hogy létrehozza multimédiás műalkotását, az Echoláliát. A kiindulópontja az volt, hogy feltűnt neki, nincs a magyar elektronikus zenei világban kortárs versfeldolgozás. A meglévő adaptálások/remixek régi szövegekből készültek, a zenei aláfestésük pedig nem tükrözi a költemény jelentését, nem ad a dal által is érzelmi töltetet a műnek.

Az ötletgazda összefogott másokkal az alkotási folyamat során. Többek között felkért tíz tervezőgrafikust, hogy segítsenek a költemények létrehozásában, így téve a látható részeket is professzionálissá. Felkérte az egyik hazai gépzenei producert, Modeót, hogy adjon elektronikus zenei nyelvet néhány versének, hogy a dallamok ne pusztán csak aláfestő funkciót lássanak el. A felvételeken verset szavalva Lendváczky Zoltán és Tankó Erika hallhatóak. A Hooh Studio grafikusai megtervezték a könyvet és a lemez vizuális formáját, valamint az Echolália honlapját.

A műalkotás létrehozásába 800 ezer forintot fektetett be Kele Fodor Ákos irodalmi ösztöndíjaiból és önkormányzati támogatásokból. A két tárgy (kötet és lemez) prototípusai már elkészültek, így most ezek már sorozatgyártásra kész állapotban várnak.

Ahhoz viszont, hogy a vizuális költemény a befogadók kezébe kerülhessen, közösségi finanszírozásra van szükség, tehát az alkotók támogatókat várnak. Ha érdeklődsz mindez iránt, kattints ide, s járulj hozzá te is, hogy a projekt célba érjen!

A vizuális költeményeket tervező grafikusok: Bodolóczki Júlia Jula, Borzák Márton, Fekete Miklós, Herr Ágnes, Kiss Zsombor, Mayer Norbert, Serfőző Péter, Simon Péter Bence, Thury Lili.

Forrás: CreativeSelectorUrbnPlyr, borító: Echolália

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum