KULTer.hu - Ismét várja a látogatókat a Budapest Park
74343
post-template-default,single,single-post,postid-74343,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Ismét várja a látogatókat a Budapest Park

Ötödik évadját kezdi ma Budapest legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park, ahol a magyar és nemzetközi koncertek mellett nagyobb nézőtér és Sportkert is várja az érdeklődőket.

Tavaly 330 ezer látogató fordult meg áprilistól szeptember végéig a park koncertjein – hangsúlyozta Gerendai Károly főszervező a budapesti sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy ötödik évadját ünnepli idén a 11 500 ember befogadására képes Budapest Park, amely mostanra megtalálta a helyét a főváros életében, Budapest és Európa egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyévé vált.

Az idén megnövelték a nagyszínpad nézőterét. Nagyobb figyelmet fordítanak a biztonságra is, a beléptetésnél fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak majd a látogatók: lesznek bombakapuk, a nagyobb táskákat pedig csomagmegőrzőben lehet majd elhelyezni. „Emiatt a közönségnek arra kell készülnie, hogy a szokottnál kicsit lassabb lesz a beléptetés” – tette hozzá.

bpg

A programról elmondta, hogy több fellépővel még folynak az egyeztetések. A Sziget zárónapján, augusztus 17-én este a Budapest Park ad helyet a fesztivál afterpartyjának, amelyen a brit Foals zenekar lép fel.

Csak a Budapest Parkban ad koncertet az idei szezonban a Halott Pénz és a Welhello, és innen indítja koncertsorozatát az Irie Maffia, de fellép a Punnany Massif is.

A külföldi fellépők közül kiemelte a Scootert, amely nyitó hétvégén lép fel, valamint a Modern Talkingot, amely szeptember 17-én ad koncertet.

Rimóczi Imre művészeti vezető elmondta, hogy az új Sportkertben LED-falon követhetik az érdeklődők az idei labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit, valamint terveik szerint a nyári olimpiai játékok közvetítéseit is.

budapestpark_csikos

Elmondta: a magyar válogatott a Budapest Parkból indul Franciaországba az Európa-bajnokságra, a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen rendezendő Bon Voyage fesztivál keretén belül.

A művészeti vezető kiemelte, hogy a park területén új teraszokat hoztak létre, de a színpad dizájnja is megújult. Továbbra is működik a zenei tematikájú szabaduló szoba, valamint a Mizopöttöm kert, ahol minden hónap első vasárnapján várják programokkal a gyerekeket.

A nemzetközi fellépők közül a francia Zaz zenekarral, valamint Kanada legnépszerűbb punk-rock bandájával, a Billy Talenttel is találkozhatnak a látogatók – emelte ki a művészeti vezető.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum