KULTer.hu - Janikovszky Évára emlékeznek – az írónő 90 éves lenne
73539
post-template-default,single,single-post,postid-73539,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Janikovszky Évára emlékeznek – az írónő 90 éves lenne

Janikovszky Éva író 2016. április 23-án lenne 90 éves, ebből az alkalomból a Pesti Magyar Színház és a Móra Könyvkiadó közös szervezésében egész napos, a szerző műveivel kapcsolatos programokat kínálnak gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Mindkét előadás akadálymentesített, így mozgás- és látássérült érdeklődők számára is elérhető és élvezhető lesz.

Velem mindig történik valami  – Janikovszky Éva Emléknap a Pesti Magyar Színházban április 23-án:

10.00-től 17.00 óráig látogathatók a színházban:

  • kézműves sarok: A KÖNYV ÖLTÖZTET – Kreatív készségfejlesztő szórakoztató program gyermekeknek, Földi Andrea jelmeztervező vezetésével
  • kiállítás: Janikovszky Éva könyveinek illusztrációiból
  • mozisarok: az író képeskönyveiből készült rajzfilmek vetítése
  • olvasó sarok: a népszerű szerző könyvei várják a gyerekeket és szüleiket
  • baba-mama sarok és hempergő kistestvéreknek

theatrepicture

11.00-tól az Égigérő fű színházi előadás lesz látható a Nagyszínpadon.

19.00-tól A lemez két újabb oldala – szórakoztató képzeletszínház felnőtteknek lesz hallható: a lemez A oldalán Láng Annamária és Elek Ferenc, a lemez B oldalán pedig Horváth Lili és Nagy Viktor hallható. A lemezt elővette és feltette: Tollár Mónika.

Janikovszky Éva meseíró verseny

Idén tizenkettedik alkalommal a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Könyvkiadó meseíró pályázatot hirdetett. A pályázók három korcsoportban indulhatnak: I. korcsoport: 7-9 évesek, II. korcsoport: 10-13 évesek, III. korcsoport: 14-16 évesek. Jelentkezési határidő: április 25

Vándorkiállítás (úton 2013 óta)

A tárlat anyaga az író halálának 10. évfordulóján készült, azóta közel 50 könyvtár látta vendégül határon innen és túl. A kiállításon az idegen nyelvű könyveken, grafikákon kívül megtalálhatók az író kevésbé ismert fotói, írógépe, díjai, gyerekkori naplóinak részletei, a nevét viselő alapítvány által adható irodalmi díj, a Bertalan és Barnabás című művéből készült bábelőadás kellékei, az Égigérő fű című filmmel kapcsolatban fellelhető képek és a Pesti Magyar Színház 2013-ban bemutatott színpadi verziójának fotói, jelmez tervei, színpadi makettje.

Kire ütött ez a gyerek – film készül

A nemzetközi Romis Film Group és a Focus Fox stúdió Janikovszky Éva könyvéből forgat kisjátékfilmet, melynek különlegességét az adja, hogy a forgatókönyv előkészítésében maga a szerző is részt vett. A forgatás nyár elejére, a bemutató az év második felére várható.

 Könyvtári névadó

 A Létavértesi Arany János Általános Iskola könyvtára veszi fel májusban Janikovszky Éva nevét.

 Könyv

Az írónő születésnapja alkalmából jelenik meg első ízben Kárpáti Tibor grafikáival a Zoli tortája című műve, valamint túl a megjelent kismonográfián, melyet Dr. Komáromi Gabriella írt, megjelenés előtt áll egy könyv Janikovszky Éva és Réber László közös munkásságáról is.

Borítókép: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum