KULTer.hu - Május végén villámlás várható a kaliforniai üvegben
73309
post-template-default,single,single-post,postid-73309,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Május végén villámlás várható a kaliforniai üvegben

Már Magyarországon is híre ment az USA-beli Coachella fesztiválnak, pedig az igazán naprakész kaliforniaiak és a fesztiválvadász európai turisták már más amerikai fesztiválért rajonganak. Pár év alatt szinte a semmiből nőtte ki magát a Lightning in a Bottle (azaz villámlás az üvegben) zenei fesztivál, amit május végén rendeznek meg a Kalifornia állambeli Bradley-ben.

Néhány éve ott voltam a kezdeti pillanatoknál, amikor még a Los Angeles-i hegylábak egyikénél, néhány lelkes zene- és művészetrajongóval együtt egy szupermarket kis parkolójában gyülekezve türelmesen vártuk, hogy a menetrend szerint beállított negyven éves Volkswagen kisbusz (erősen beszívott) sofőrje – fél órás késéssel – megérkezzen, majd rémisztő hegyi utakon felvigyen bennünket a családias hangulatú hippi-fesztivál lélegzetelállító panorámájú, színes művészeti programokkal tűzdelt (szabadtéri kiállítások, cirkusz- és táncsátor, élőállat simogató) vadregényes helyszínére.

kalifornia3

Azok voltak a régi szép idők… Most a fesztivál északra (hivatalosan Közép-Kaliforniába) költözött San Francisco alá, és Ausztráliából, Londonból, Kanadából, Norvégiából, vagyis az egész világról fogadja a több tucat fellépő vendégegyüttest. A mi Szigetünkhöz (vagy inkább Ozoránkhoz) hasonlóan, továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők a művészeti élményekre és a Kaliforniában elmaradhatatlan hippi-hipszter kultusz maximális táplálására.

kalifornia2

Akinek még nincs május végére különleges programja, és éppen amerikai kiruccanást tervezett, annak érdemes rákeresnie a honlapra is. A fesztivál garantáltan életre szóló zenei, multikulturális és egyben hamisítatlan kaliforniai élményt fog nyújtani. Aki szeretne, de mégsem sikerül eljutnia idén, annak – bár csekély vigasz – a helyszínről tudósítunk.

Angol nyelvű leírásért kattints ide – For english article please click here

Vida Virág

szerző: Vida Virág
honlap e-mail
Vida Virág 1977-ben született Debrecenben, jelenleg Budapesten és Los Angeles-ben él. Színház- és tánckritikus, koreográfus. A Debreceni Egyetem magyar és művészettörténet szakát 2004-ben végezte el, a LÉK irodalmi kör megalapítója volt. Később a KFRTKF posztgraduális képzésén szerzett tánc- és drámapedagógusi dipolomát, majd a Magyar Táncművészeti Főiskola modern tánc szakát végezte el. Újságírói munkásságát a Színház szakfolyóiratnál kezdte 2005-ben, azóta számos szaklapnak és magazinnak a szerzője lett.

KULTprogramok

<< 2020. máj. >>
hkscpsv
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum