KULTer.hu - Művészeti felhívás – MAP WORKSHOP
73517
post-template-default,single,single-post,postid-73517,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Művészeti felhívás – MAP WORKSHOP

A képzőművészet, fotó, design, építészet, belsőépítészet és más művészeti területeken tanulmányaikat folytató diákok és szakmai pályájuk elején lévő fiatalok jelentkezését várja a Miszla-Art Kulturális Központ, amely 2016. július 13. és 23. között interdiszciplináris alkotóműhelyt szervez. A MAP WORKSHOP-ra elsődlegesen Magyarországról, Szlovákiából, Lengyelországból, Csehországból és Romániából várnak jelentkezőket.

A projekt célja egy olyan tudás- és eszmecserére építő közeg létrehozása, amely a különböző művészeti ágak együttműködése révén releváns szakmai fejlődési lehetőséget jelent a résztvevők számára.

Tematika

A 2016-os workshop hívószava az „elmozdulás”. A több síkon megközelíthető fogalom számtalan módon fejthető fel. Értelmezhető akár művészeti, szociális, politikai, geopolitikai, geográfiai, gazdasági elmozdulások, változások gondolati vázaként, ahogyan akár a természetben tapasztalható változások, elmozdulásokként is.

miszla1

Munkafolyamat

A workshop ideje alatti közös munka egy előre meghatározott tematika köré szerveződik, mely évről-évről változik, de minden esetben aktuális problémát vet fel, amely több terület számára értelmezhető, gyakorlati szempontból is megközelíthető, továbbá egy tágabb, nemzetközi kontextusban is életképes. A résztvevők kis létszámú, vegyes csoportokba szerveződnek (4-5 fő/csoport), munkájuk célja az aktuális tematikában rejlő problémafelvetésekre esetleges válaszok, újabb kérdések, megoldási és kivitelezési lehetőségek keresése. A különböző országokból érkező résztvevők közötti kommunikáció megkönnyítése végett a munka nyelve angol.

A közös munka szakmai segítői és támogatói a mentorok, ők a fent említett területek gyakorló képviselői, feladatuk a csoportok munkájának folyamatosan figyelemmel kísérése; segítségnyújtás elméleti és gyakorlati kérdésekben, valamint a csoportok által létrehozni kívánt alkotások (installáció, makett, objektek, fotó, film, tánc/színházi előadás stb.) tervezési / megvalósítási folyamataiban.

A workshop záróakkordjaként a csoportok egy nyilvános helyszíni kiállítás keretében mutatják be projektjeiket, valamint tervezés alatt áll egy Budapesti bemutatkozó kiállítás is.

miszla3

Jelentkezés

A nyílt felhívás során beérkezett jelentkezéseket a mentorokból és a workshop szervezőiből álló stáb (a mentorokról és a szervezőkről bővebb információ a honlapon található) tekinti át, ezt követően kerülnek kiválasztásra a résztvevők. A workshop résztvevőinek száma a jelentkezések függvénye.

A jelentkezők e-mailben kapnak értesítést a szelekciós folyamat eredményéről, legkésőbb 2016. május 15-ig.

A jelentkezés tartalmi és formai követelményei

– kitöltött és aláírt jelentkezési lap / letöltés ide kattintva /
– önéletrajz
– porfólió vagy weboldal /a tanulmányokhoz kapcsolódó, vagy azokon kívül létrehozott munkák /
– motivációs levél / max. 2500 karakter, a részvételi szándék indoklása, érdeklődési körök, a részvételtől várt eredmények stb./

A magyar nyelvű jelentkezéseket a miszlamap@gmail.com  e-mail címre várjuk. A kiegészítő dokumentumokat kérjük a jelentkezéssel egy időben, csatolmányként elküldeni, PDF formátumban, összesen maximum 20 Mb méretben, a file elnevezése tartalmazza a jelentkező nevét. A levél tárgyában kérjük feltüntetni: „Jelentkezés_MAP WORKSHOP 2016”.

Jelentkezési határidő: 2016. április 22. (éjfél)

miszla2

A workshopon való részvétel, valamint a szállás és az ellátás díjmentes. Az utazási költségeket a résztvevők maguk fedezik. A résztvevők eljutása a workshop helyszínére a szervezők által koordinált formában történik majd.

A jelentkezéssel, vagy a workshoppal kapcsolatban felmerülő kérdéseket a miszlamap@gmail.com  e-mail címre várják.

További információ

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum