KULTer.hu - Tervezd meg te a Csontváry-kiállítóteret!
72879
post-template-default,single,single-post,postid-72879,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Tervezd meg te a Csontváry-kiállítóteret!

Álmodj otthont Csontváry képeinek! címmel kreatív ötletpályázatot hirdet a Miniszterelnökség Csontváry Kosztka Tivadar alkotásait méltó módon bemutató kiállítótér tervezésére, valamint lehetséges magyarországi helyszínének megtalálására.

A 16 millió forint összdíjazású nyilvános pályázaton bárki előállhat ötletével.

Az ötletpályázat célja, hogy megtalálja azt a karakteres eszközökkel készült mai megoldást, amelyet áthat a Napút festőjének szellemisége, amelyben maga a művész is kedvét lelné. Csontváryt élénken foglalkoztatta egy saját műveit bemutató kiállítótér megalkotása, ehhez terveket is készített.

hid

A különc festő műveit bemutató tér helyének megtalálására, kialakítására és megformálására vállalkozó pályázók munkái közül a legjobbnak tartott építészeti, tájépítészeti, belsőépítészeti, multimédiás, valamint képzőművészeti megoldásokat várja a Miniszterelnökség.

Több pályázat díjazása is lehetséges, a legnagyobb elérhető díjösszeg 6 millió forint, de minden pályázó csupán egyetlen munkával vehet részt a megmérettetésen.

A kiíró Miniszterelnökség teljes szabadságot biztosít a kiállítótér jellegében és magyarországi elhelyezésében. A megvalósításnak nincs sem formai, sem egyéb kötöttsége.

cedrus

Az ingyenes pályázat célja, hogy a kiállítótér kiemelt szerepet töltsön be a hazai kultúrában, kapcsolódjon a zseniális és rejtélyes művész szellemi hagyatékához, valamint a választott helyszín és tér illeszkedjen környezete kulturális és épített közegéhez is.

A pályázat honlapján –  www.csontvarypalyazat.hu – ingyenes regisztrációt követően a kiírás szövege, valamint a teljes pályázati anyag elérhető minden érdeklődőnek. A pályázat lebonyolítója a Lechner Tudásközpont – áll a közleményben.

Forrás: MTI, borító: Csontváry Kosztka Tivadar, A Keleti pályaudvar éjjel, 1902

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum