KULTer.hu - Dalok a hétfői arcon pörgéshez
75091
post-template-default,single,single-post,postid-75091,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Dalok a hétfői arcon pörgéshez

KULTer Playlist (5. rész)

Imádjuk utálni a hétfőt, ettől viszont még egyáltalán nem muszáj hagyni, hogy eluralkodjon rajtunk a hétkezdő melankólia. Megértem azokat, akik nem osztják a véleményem, az viszont majdnem minden esetben igaz, hogy a tiltott gyümölcs a legszebb. Éppen ezért – némi motivációs szándékkal – ugyanarra a kihívásra invitállak benneteket, mint amit James Corden is nagy sikerrel dobott be a Szerelemre hangszerelve című filmben: nem szabad táncolni a most következő dalokra. Úgyse bírjátok ki.

Grimes: Genesis

Keresve sem találnánk jobb első dalt a listára, hiszen az egész Genesis – akárcsak maga a szó – a keletkezést szimbolizálja, és ez a feszültséggel teli kibontakozás a dal intrójában is jól érződik. Aztán persze beszáll Grimes, onnantól kezdve pedig az egész szám nem más, mint egy ketyegő energiabomba.

New Order: Age of Consent

Az Ian Curtis halála után újraalakult Joy Division egyik legjobb slágere az Age of Consent, ami kicsit személyes, de nagyon ideillő okokból került a listára: akármikor megszólal ez a dal a pesti éjszakában, a barátaimmal azonnal érezzük, hogy közeledik a buli tetőpontja. Remélem, titeket is elkap a boogie, ha meghallgatjátok.

Chet Faker & Marcus Marr: The Trouble With Us

Chat Fakert nem feltétlenül azért szeretjük, mert annyira kiemelkedő talpalávalót szolgáltat az arcon pörgéshez, Marcus Marr-ral kiegészülve viszont tavaly megismerhettük az énekes lazább oldalát is. A The Trouble With Us lett a közös, négyszámos kislemezük legsikeresebb dala – nem véletlenül.

 

The Kooks: Bad Habit

Néhány évig nem néztem a „szomszéd srácokból” álló aranyos indie banda felé, így pár hete meglepődve tapasztaltam, hogy időközben előrukkoltak egy hihetetlenül szexi és vagány dallal. A Bad Habit elég jól visszarántotta őket a mélyből, ahová a Listen című albumuk többi száma küldte volna őket.

Vampire Weekend: A Punk

Ha már felpattantunk az indie vonatra, menjünk még egy megállót, ugyanis a Vampire Weekend egyik legrégebbi dala is pont olyan, hogy bárhol, bármikor táncra késztet. A srácok egyébként éppen stúdióban vannak, szóval lassan elkezdhetünk visszaszámolni az új korongig.

Crystal Fighters: You & I

Ha valaki már most a nyári fesztiválszezonon pörög, javaslom, adja át magát a Crystal Fighters diszkográfiájának, ugyanis ők azok, akik a zenéjükkel egytől egyig azt az euforikus hangulatot árasztják, amiért a forró esték bulijait is szeretjük.

Rudimental feat. Ella Eyre: Waiting All Night

Sosem hittem volna, hogy én, akinek a középső neve „gitárzene” is lehetne, egyszer majd Rudimentalt fogok emlegetni egy zenés listán, de be kellett látnom, hogy Ella Eyre-ral közösen sikerült egy olyan ütős slágert összerakniuk, ami azonnali megőrülést hoz, akár buliban, akár egy szupermarket rádiójában, akár otthon csendül fel.

Scissors Sisters: I  Don’t Feel Like Dancing

Abban, hogy veszítetek a tánctilalom-kihívásban, nemcsak azért voltam biztos, mert ezek a számok túl jók ahhoz, hogy mozdulatlanul hallgassuk őket, hanem azért is, mert a Scissors Sisters énekese a lista utolsó dalában megesküdött, hogy ő aztán nem megy a parkett közelébe (miközben azért megalkotta a világ egyik legtáncosabb popdalát). Azt javaslom, ti ne makacsoljátok meg magatokat, inkább merüljetek el e bombasztikus dallamokban és kezdjétek jókedvűen a hetet!

Fejléckép: grimes-claireboucher.tumblr.com

Kovács Blanka

szerző: Kovács Blanka
honlap e-mail
Kovács Blanka 1996-ban született Szigetváron. Jelenleg az ELTE BTK kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatója, valamint a Rebellive blog és a PS Magazin online szerkesztője. Zavarba jön, ha harmadik személyben kell bemutatnia magát.

KULTprogramok

<< 2019. Júl. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum