KULTer.hu - Denevérre ultrahangolódva: készíts klipet az év emlőséről!
75693
post-template-default,single,single-post,postid-75693,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Denevérre ultrahangolódva: készíts klipet az év emlőséről!

Videoklip-készítő pályázatot hirdettek az év emlőse, a denevér jegyében. A Denevérre ultrahangolódva című kiírásban elsőként A Kutya Vacsorája zenekar Éji vadász című dalára kell tetszőleges technikával kisfilmet készíteni.

A Vadonleső Program és A Kutya Vacsorája zenekar a tíz hazai nemzeti parkigazgatósággal, a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Tom Tom Records kiadóval és a Magyar Természettudományi Múzeummal karöltve írta ki a videoklip-készítő pályázatot.

Pályázati feltételek

Pályázni 15 és 25 éves kor között lehet. A szervezők animációs, montázs, kollázs technikával készült, valamint a felsorolt technikák szabad keverésével előállított klipet várnak.

Feltétel, hogy a pályamű teremtsen egyértelmű, azonosítható kapcsolatot a dallal, elsőként A Kutya Vacsorája Éji vadász című számával. Nem nyújthatók be olyan művek, amelyeket korábban bármilyen fórumon bemutattak. A dal május 23-tól lesz elérhető a Youtube-on!

A pályázattal kapcsolatban további információk megtalálhatók a Vadonleső honlapján és Facebook-oldalán. A beküldési határidő 2016. augusztus 15., az eredményhirdetés szeptember 1-én lesz.

lessernosebat

A Saul fia operatőre is zsűritag

A zsűri tagja Csorba Gábor denevérszakértő, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgató-helyettese, Dorozsmai Péter zenész, a Tom-Tom Records igazgatója, Erdély Mátyás operatőr, a Saul fia című Oscar-díjas film egyik készítője, Kardos-Horváth János, a Kaukázus együttes frontembere, Váczi Kristóf, a Mikrobe zenekar tagja, Varga Livius, a Quimby és A Kutya Vacsorája ütőse, vokálosa, valamint a Vadonleső Program képviselője.

A legjobb alkotásokat szeptember 10-én az Abaligeti Denevér Lógás című fesztiválon levetítik.

Az év emlőséről

Magyarországon 28 denevérfaj él, mindegyikük védett. A kisemlősök nagyon érzékenyek az élőhelyüket érintő változásokra: az emberi tevékenység hatására táplálkozási területeik leszűkültek, emellett a rovarirtó szerek használata is jelentős károkat okozott az állományban. Az állat népszerűsítése és védelme érdekében például a templomok denevérbarát kialakítását is célul tűzték ki. A 2009-ben indított Év emlőse program célja az adott évben kiválasztott faj népszerűsítése, társadalmi elfogadottságának segítése.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum