KULTer.hu - Film készül a hazai punk szubkultúráról
76046
post-template-default,single,single-post,postid-76046,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Film készül a hazai punk szubkultúráról

A magyar hardcore punk szubkultúráról készítenek filmet a Metropolitan Egyetem hallgatói. A diplomamunkájuk témájaként részben azért is ezt választották a fiatal filmesek, hogy megpróbálják enyhíteni az előítéleteket, s eloszlatni a közhiedelmeket.

A Hardcore Dokumentumfilm személyes és minél hitelesebb módon próbálja majd bemutatni a punk szubkultúrába tartozók világát, és akik eddig előítéletekkel rendelkeztek, valamint a sztereotípiák szerint alakították ki a velük kapcsolatos elképzelésüket, azok számára közelebb viszi ezt a kulturális közeget. Az alkotás éppen ezért a hardcore prezentálása mellett olyan értékekről is beszél, mint a barátság, az összetartozás, az előítéletek leküzdése, a pozitív és előremutató gondolkozás, hisz ezek a punk szubkultúra velejárói.

A felmerülő költségek egy részét az egyetem állja, ám a film elkészítéséhez nagyobb összegre volt az alkotóknak szüksége, így az Indiegogo oldalon kértek pénzügyi segítséget, ami sikeresnek bizonyult, rövid időn belül összegyűlt a kellő mennyiségű pénz az adakozóknak köszönhetően.

Az alkotócsapat tagjai:
Molnár Dániel, rendező
Pál-Molnár Soma, rendezőaszisztens és dramaturg
Zurbó Kinga, kreatív producer
Pásztor Péter, operatőr
Bányai Gábor és Nagy Tamás, kameraman
Zubonyai Alíz, vágó

A film főszereplői Hajdú Zoltán (Gulab) a Tisztán A Cél Felé zenekarból, valamint Bertalan András (Berci) a szintén hardcore Wroongg együttesből.

A dokumentumfilm első zártkörű vetítését a nyár második felére tervezik, és előreláthatóan vidéki filmfesztiválokon is bemutatják majd. Ha a legújabb információkról azonnal szeretnél értesülni, kövesd az alkotás Facebook-oldalát.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum