KULTer.hu - Hamarosan bemutatják A fehér király filmváltozatát
75990
post-template-default,single,single-post,postid-75990,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Hamarosan bemutatják A fehér király filmváltozatát

Dragomán György 2005-ben megjelent könyvének, A fehér királynak az angol filmadaptációját már decemberben elkészítették, egy részletét Cannes-ban be is mutatták, ám a teljes változatát elsőképp majd csak az Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztiválon láthatják a nézők június közepén.

A szerző Facebook-oldalán jelentette be a hírt május 26-án: „Tegnap kiderült, Edinburghban lesz A fehér király film bemutatója. Vicces, amikor a Trainspottingot fordítottam lassan húsz éve, folyton Edinburgh térképet kellett nézegetni, hogy megértsem mi merre van a könyvben. Akkor nem gondoltam volna, hogy egyszer majd saját filmes ügyben is közöm lesz a városhoz.”

thewhiteking

A június 15. és 26. között Skóciában rendezett filmfesztiválon mutatják majd be a The White Kinget (A fehér király), melynek egy brit rendezőpáros a készítője, Alex Helfrecht és Jörg Tittel. Az alkotást Magyarországon, de angol nyelven forgatták, főbb szereplői között pedig olyan nevek vannak, mint Agyness Deyn (Pusher), Fiona Shaw (Harry Potter), Greta Scacchi (A játékos) vagy Jonathan Pryce (Trónok harca), Ross Partridge (Lamb) vagy Lorenzo Allchurch.

A film főhősét a 12 éves Allchurch alakítja, akinek a történetbéli apját bebörtönzik, és a fiút, valamint édesanyját árulónak bélyegzik. A sztori a nem túl távoli jövőben, egy kicsi, elzárt országban játszódik, aminek az uralkodó rezsimje a polgárokat megfélemlíti, kémkedik utánuk, és drónokkal, kamerákkal, katonákkal figyelteti őket.

twk_photo

Arról, hogy hazánkban forgalomba kerül-e a film, egyelőre nincsenek információk; a Facebook-bejegyzés alatti hozzászólásokat olvasgatva kiderül, még maga Dragomán György sem tudja egyelőre.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum