KULTer.hu - Irodalmi pályázat a zenéről és az erdőkről
74766
post-template-default,single,single-post,postid-74766,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Irodalmi pályázat a zenéről és az erdőkről

A Muzsikál az Erdő Alapítvány 2016-os rendezvénysorozatának alkalmából irodalmi pályázatot hirdet gyermekek és felnőttek számára. Az alkotásokban a zene és az erdő kapcsolatának kell megjelennie.

Olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotók pályázatát várják, akiknek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő céljai: a klasszikus zene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejével. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más településen szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz.

Két életkori kategóriában lehet pályázni:

Felnőttek:

Olyan irodalmi alkotásokat várnak, amelyekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 10, dráma esetén 50 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.

Gyermekek: 

A gyermekektől (8-14 éves kor) meséket várnak maximum 3 oldal terjedelemben. A témát a „Muzsikál az erdő” 2015-ös gyermekrajz pályázatának 3 díjazott alkotása adja. A pályázók választhatnak, hogy egy vagy akár mindhárom rajzot belefűzik a meséjükbe, ötletet merítenek belőlük.

Egy pályázó egy pályaművel jelentkezhet. Az alkotásokat e-mailben, csatolt world dokumentum formájában kérik beküldeni, erre a címre: muzsikalazerdopalyazat@gmail.com

A file nevének tartalmaznia kell a szerző nevét és a mű címét pl.: Kiss János Zene című műve esetében: kissjanos.zene. Minden alkotó köteles mellékelni egy címjegyzéket, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét.

Pályázati lap letölthető ITT! A nevezés díjmentes! A művek beküldési határideje: 2016. június 1.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A zsűri elnöke: Győrffy Ákos, tagjai: Vasvári Csaba, Matúz Viktória

Díjazás: Wellnes hétvégék, értékes tárgyjutalmak.

Az első három helyezett művet előadják a „Muzsikál az erdő” Mátrai Művészeti Napok záró rendezvényén, 2016. július 10-én, valamint megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratok honlapján, illetve a Literán.

Az arra érdemes alkotások elhangoznak a „Muzsikál az erdő” Mátrai Művészeti Napokon, illetve a „Muzsikál az erdő” az ország egyéb régióiban szervezett rendezvényein, valamint közzéteszik azokat honlapjukon.

Az eredményeket 2016. június 30-án teszik közzé.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jan. >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum