KULTer.hu - Jelentkezz a Móra Kiadó online családi versmondó versenyére!
75669
post-template-default,single,single-post,postid-75669,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Jelentkezz a Móra Kiadó online családi versmondó versenyére!

A Móra Kiadó versmondó versenyt hirdetett 12 év alatti gyermekeknek és családjuknak Erdős László műveiből, amire május 15. és július 15. között van lehetőség jelentkezni. Annyi a résztvevők dolga, hogy videóra veszik a szavalást, majd feltöltik azt a megadott helyre. A  fődíj egy négynapos nyaralás a párizsi Disneylandbe.

A verseny nem csak a verseket és az olvasást népszerűsíti, de a családi összetartást is erősíti, hiszen nem csak pályázni lehet családostul, de a vers kiválasztása, az olvasgatás és a videofelvétel elkészítése is közös munka.

Mi a dolgod?

Erdős László Fordított világ című verse hamar népszerű lett az olvasók körében, az általános iskolák szavalóversenyein is sokan választották, valamint kötelező olvasmány is lett, és bekerült a harmadikos olvasókönyvbe. Végül a Fordított világ verseskötete is megjelent, és most ebből, szabadon választott vers elmondásával a kiadó versenyén indulhatnak a gyerekek több kategóriában is.

A versenyzéshez kiválasztott verset fejből vagy olvasva is el lehet mondani, csak valamelyik családtagnak kell videóra vennie azt, és regisztrációt követően feltölteni a Fordított világ weboldalára. A beküldött anyagok, versek a KEDD Animációs Stúdió Youtube-mesecsatornáján tekinthetők meg folyamatosan a verseny időtartama alatt.

forditottvilag

A nyereményekről

A verseny fődíja egy négynapos családi élménynyaralás a párizsi Disneylandben, de számos belföldi nyaralás és élmény (vacsora, fagyizás, cirkusz, játszóház, állatkerti örökbefogadás), és persze könyvcsomag vár a verseny 12+6 döntősére és nyerteseire. A versenyzők gyermek és családi kategóriában indulhatnak. Anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák és persze gyerekek együtt adhatnak elő egy választott verset, vagy annak részletét, mint a családi kategória versenyzői. A külföldről induló gyerekek közül ketten a magyar nyelv ápolásáért különdíjban is részesülnek. Ráadásként a döntőbe jutott versenyzők hangos-képes könyv formában DVD-n is megjelennek majd a verseskötet ősszel megjelenő nyomtatott kiadásával. A díjakról részletesen itt lehet tájékozódni.

Kik kerülnek a döntőbe?

Ezt a zsűri dönti el: Gubás Gabi színművésznő, Novodomszky Éva televíziós műsorvezető, Buda Gábor és az Alma Együttes, Kőszegi Ákos színpadi és szinkronszínész, M. Tóth Géza filmrendező, egyben a KEDD Animációs Stúdió alapítója, valamint Sebestyén Aba, színművész, rendező.

Ki lesz a nyertes?

Ezt a közönség dönti el. A 12 legjobbnak ítélt kis versmondó anyaga, valamint a 6 legjobb családi videó közül 2016. július 22. és július 29. között zajló közönségszavazás útján kerülnek ki a győztesek.

Meséld el versben a világot! – szól a verseny alapanyagát képező, a Móra Kiadó honlapjáról letölthető e-book vezérszlogenje. Ezek a kedves, vidám, pozitív és szellemes versek a gyerekek nyelvén, de nem csak gyerekeknek szólnak. További információkért látogassatok el a Fordított világ weboldalára vagy Facebook-felületére.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. feb. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum