KULTer.hu - Kulturális sokszínűség vár a debreceni kocsmatúrán
75728
post-template-default,single,single-post,postid-75728,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kulturális sokszínűség vár a debreceni kocsmatúrán

Első kocsmatúrájára készül a debreceni fiatalokból álló friss közösség, a Natív május 27-én és 28-án, ám ezen a programon nem az alkohol-, hanem a kultúrafogyasztás lesz a középpontban. Az esemény programjai testközelbe hozzák Debrecen rejtett kulturális értékeit. Az érdeklődőket festmények, fotók, zene, vers, beszélgetés, színház és slam várják majd megszokott és új helyszíneken.

A Natív célja a debreceni társadalmi élet fejlesztése; a tagok elsődleges feladatuknak tartják a helyi kulturális élet fellendítését, a környezettudatos szemlélet népszerűsítését és a város élhetőbbé tételét. Szeretnék, ha Debrecen a világ felé nyitna, és az itt élők egymás felé is nyitottak lennének, toleráns, zöld szemléletű közösséget alkotnának.

„Az elmúlt egy évben több mint száz emberrel folytattam beszélgetést arról, hogy mik a kihívások Debrecenben. Többen aktív, kulturális programokat látogató és szervező emberekként úgy vélik, a legtöbb nehézséget az okozza, hogy nincsen együttműködés a hasonló réteget megszólító csoportok között, nincsen látogatottsága a programoknak, hiába csinálnak minőségi rendezvényeket. A Natív Kocsmatúra nem az én ötletem volt, hanem egy csapat motivált fiatalé, akik szeretnék ezt a tendenciát megtörni. A fejünkben persze sokkal nagyobb volumenű programot képzeltünk el, de mint mindig, itt is minden kezdet nehéz. Az eredmény egy kreatív hétvége lett, ami reményeink szerint idővel rendszeressé válik” – mondta el Molnár Ágnes főszervező a KULTer.hu-nak.

nativ_kep

A kocsmatúra egy megfelelő esemény lehet arra, hogy a többnyire kevés bemutatkozási lehetőséggel rendelkező fellépők kilépjenek a komfortzónájukból, s olyan helyszínen nyújtsanak élményt, ami számukra nem megszokott. Másrészt a közönség számára testközelbe viszi a kultúrát, vagyis a megszokott kocsmájukban olyan értékkel találkozhatnak az emberek, amivel máskor nem.

A Natív hosszútávú célja a jövőben létrehozni egy olyan független közösségi színteret, amely a bemutatott csoportok tevékenységeinek állandó lehetőséget nyújtana egyfajta bázisként.

A programról

Ezen a kocsmatúrán nincs csapatverseny, sem pedig feladatok. A résztvevők kapnak egy programfüzetet, aminek a hátuljára pecséteket kérhetnek a megadott személyektől, a megadott helyeken. Ezeket érdemes is gyűjteni, hiszen a legtöbb pecsétet gyűjtők között egy ajándékcsomagot sorsolnak ki.

A program megnyitója május 27-én 16 órakor lesz a Latin Caféban.

nativ

A kocsmatúra helyszínei:

– Latin Café (Csapó u. 28.)
– Fröccsöntő (Batthyány u. 14.)
– Parkoló Bár (Burgundia u. 7.)
– Incognito Club (Eötvös u. 11/a)
– Mokka Drink Bár (Hal köz 3/a)
– Mini Bár (Simonffy u. 7. fsz. 4.)
– Sufni Cafe and Bar (Simonffy u. 21.)

A program résztvevői:

– Babits László György fotós
– Mező Sógor Gábor fotós
– Nagy Tilla képzőművész
– Szabó Krisztián képzőművész
– Valastyán Tamás esztéta
– DEIK Teátrum
– DebreSlam
– East End Mess zenekar
– FIIRII52 zenekar
– Gidnim’Rém zenei előadó
– Török-Zselenszky Tamás
– Le Sauge vegán ételművész
– Kling Ferenc (Gibbon) gerillakertész
– DRJ (Dub Székház) dj
– Túri Barbara fotós
– LÉK Irodalmi Kör
– DEIK
– Capoeira Debrecen
– Evolution of East Crew break tánccsoport
– Sub.hu-s dj-k

További támogatók: KULTer.hu, József Attila Kör, Opera Közhasznú Kulturális Egyesület.

Egyéb részletek a kocsmatúra Facebook-eseményénél olvashatók.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum