KULTer.hu - Megérkezett a Youtube és a tévé ellenfele?
75332
post-template-default,single,single-post,postid-75332,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Megérkezett a Youtube és a tévé ellenfele?

A klasszikus televíziós műsoroknak és a Youtube-nak állít konkurenciát az Amazon nemrég bejelentett új szolgáltatásával: az Amazon Video Directre bárki feltöltheti és értékesítheti videóját.

A szolgáltatás felhasználói videóik posztolásával szerzői jogdíjra tehetnek szert, ezzel létrehozzák a világ legnagyobb videókereskedelmi felületét.

Az Amazon Video Direct a feltöltött videók „kölcsönzését”, megvásárlását, reklám nélküli megtekintését teszi lehetővé, sőt segítségével videócsomagokra is elő lehet fizetni.

A száz legnépszerűbb videó feltöltője egy egymillió dolláros (276 millió forintos) pénzalapból plusz fizetséget is kap.

amazon

Az Amazon egyike azon szolgáltatóknak, amelyek havi előfizetési díjért filmek és filmsorozatok letöltését teszik lehetővé. Ezek a streaming-szolgáltatások már eddig is konkurenciát jelentettek a klasszikus televíziós műsoroknak.

A Youtube-bal ellentétben itt nem a kattintás, hanem a megnézett percek után kaphatnak pénzt a videók készítői.

Az Amazon szolgáltatásának használói videóikat az Egyesült Államokban, Németországban, Ausztriában, az Egyesült Királyságban és Japánban is elérhetővé tehetik. Az Amazonnal a szolgáltatás megvalósításában több partner, köztük a Conde Nast Entertainment és a The Guardian brit napilap is közreműködik.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum