KULTer.hu - Megjelent a Twentees alternatív zenekar második lemeze
75610
post-template-default,single,single-post,postid-75610,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Megjelent a Twentees alternatív zenekar második lemeze

A Twentees indie, alternatív zenekar Múlandó címmel jelentette meg második nagylemezét, rajta kilenc, többségében magyar nyelvű dallal, melyek május 20-án Budapesten a GMK-ban csendülnek fel elsőként.

A hódmezővásárhelyi csapat pályája felfelé ível a tavalyi, Sing, Dance, Cry című bemutatkozó albumuk óta: megnyerték a Sound of The University zenei tehetségkutatót, Boldogság Kht.-t – amely a mostani lemezükön is megtalálható – napi rendszerességgel játszotta a Petőfi Rádió, és bekerültek a Cseh Tamás Program támogatottjai közé is. Utóbbinak köszönhetően született meg a mostani anyag.

A zenekar tagjai: Balázs Konrád (ének, gitár), Böjti Tamás (ének, basszusgitár), Prjevara Miklós (gitár, billentyűk), Héjja Áron (dob)

twentees1

„A dalokat eredetileg nem is albumra szántuk, a Cseh Tamás Program miatt alakítottuk így, egészen pontosan Szalai Attila, a mentorunk javasolta ezt a formátumot. Eleinte voltak fenntartásaim, de élveztem a munka minden percét, a dalszerzéstől kezdve a stúdión át a grafikussal való egyeztetésig. Menet közben nagyon sokat tanultam Ligeti Gyuritól, nem dolgoztunk korábban producerrel, de ezentúl biztosan fogunk. Sosem vagyok teljesen elégedett a munkáimmal, így most sem, de büszke vagyok a lemezre, bátran küldeném el a világ összes kiadójának vagy koncertszervezőjének” – mesélte Balázs Konrád.

A fent meghallgatható Múlandó album kilenc dalából hét ezúttal magyarul szólal meg, összességében pedig a korábbi lemezhez képest pesszimistább világkép volt az inspiráció az alkotási folyamat során. A számok zenéjét és szövegét ezúttal is Konrád írta: „Az albumra kerülő dalok akkor születtek meg, amikor száz százalékosan a dalszerzésre koncentráltam, vagy eléggé ki tudtam zárni minden mást ahhoz, hogy jó témák szólaljanak meg a fejemben és a gitáromon. A kevésbé stabil témákat egyből kidobtuk. Magányos körülmények között íródott az album, de törekedtünk a gondolataink lehető legközérthetőbb tálalására; tehát a poposság és az egyszerűség is fontos tényezők voltak.”

twentees2

Zeneileg helyenként karcosabb, élőbb lett a megszólalás, de ezúttal nagyobb szerepet kapott a szintetizátor és a sampler is, a lemez címadó dalában pedig a Cloud9+-ból ismert Skeeny Boy rappel. Az előző albumon szereplő Never Get Enough után a csapat gitáros-billentyűse, Prjevara Miklós szerezte a Két perc nyár zenei alapját is.

A lemezbemutató koncert május 20-án este 9 órától a GMK-ban lesz Budapesten. A Múlandót a buli után CD-n haza lehet vinni, de május 16-tól elérhető az összes digitális áruházban, és előrendelhető a Popshop oldaláról is.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum