KULTer.hu - Mégsem szűnik meg a 2000?
75139
post-template-default,single,single-post,postid-75139,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Mégsem szűnik meg a 2000?

Korábban beszámoltunk arról, hogy idén számos fontos kulturális folyóirat nem kapott támogatást az NKA-tól, így várhatóan megszűnik. Eddig úgy tűnt, az egyik legjelentősebb irodalmi orgánum, a 2000 is hasonlóképpen végzi, ám egy Facebook-bejegyzésben a kitartásuknak adtak hangot a szerkesztők, más formában ugyan, de próbálják folytatni munkájukat.

„Köszönjük a sok biztatást, a tényleg megható sorokat, akár egyes lapokban olvashattuk őket, akár levélben érkeztek.

Megerősítettek minket abban, hogy megpróbáljuk folytatni. Ha módunk lesz rá, E-folyóiratot szerkesztünk. Olyat szeretnénk, amit eddig még nemigen próbáltak. Meghagyjuk az eddigi struktúrát, és nem törekszünk napi frissítésű internetes oldallá válni.

Hogyan tovább, 2000?

A 2000, történetében példátlanul, idén nem kapott támogatást az MMA fojtó ölelésével sújtott NKA-tól. Így számunkra a print lap megszűnt, több papír-évfolyamunk nem lesz. Szellemi tőkénket viszont tovább kamatoztatnánk. Nem tervezünk napi frissítésű onlájn újságot, tenger pénzt emésztene fel, s profilt váltani sem célunk. Tervünk, hogy elindítsunk egy e-folyóiratot (amire eddig a hazai pályán nemigen volt példa), havi frissítéssel, a rovataink megőrzésével, a folyóirat iránti érdeklődés fenntartását pedig Facebook-oldalunk és a hírlevelünk biztosítaná. Szerzőinket és a technikai munkákat ugyanúgy honorálni kívánnánk, mint papírkorunkban. Cikkeink, mondanivalónk nem veszne el, a folyóirat nem változna, csak a hordozó lenne más. Ha egy olvasónk ragaszkodik a régi formátumhoz, egy print-on-demand nyomdával szerződve, ki tudnánk nyomtatni számára egy-egy számot.”

ketezer

A lap a Facebook-bejegyzésben feltüntetett egy bankszámlaszámot, amire az E-2000-t támogatni szándékozók segítségét várják.

A Revizor szintén a közösségi felületén tett közzé egy posztot, amelyben az olvasók támogatását kéri, és a prae.hu is hasonló lépéseket tett a fennmaradása érdekében, az adó 1%-ának odaítélésével is lehet segíteni a szerkesztőségek további munkáját.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum