KULTer.hu - Meseautó és A Csárdáskirálynő a debreceni Nagyerdőn
75313
post-template-default,single,single-post,postid-75313,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Meseautó és A Csárdáskirálynő a debreceni Nagyerdőn

Húsz nagyszínpadi előadás bemutatását tervezik idén nyáron a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon; többek között a városba érkezik a már világszerte ismert A Csárdáskirálynő-produkció, a Meseautó és a Traviata opera-táncátirata is.

2016-ban a hosszú távú együttműködő partnerek – Centrál Színház, az ExperiDance, a Játékszín, a Madách Színház, az Orlai Produkciós Iroda és a Thália Színház – mellett új partnerként köszönti a Csokonai Nemzeti Színházat, a Harlekin Bábszínházat, az Inversedance/Fodor Zoltán Társulatot, a Manna Produkciót, valamint a Magyar Állami Népi Együttest is a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

Az évadot műfaji sokszínűség jellemzi, a magyar és külföldi vígjátékok, bohózatok, népi táncjátékok és musicalek mellett idén először a kortárs táncjáték, bábmusical, koncertszínház és klasszikus nagyoperett is várja majd a szabadtéri színpad programjaira látogatókat. A Csokonai Nemzeti Színház a nyitóelőadásként Szörényi Levente és Bródy János Kőműves Kelemen című rockballadáját mutatja be június 15-én, ami a teátrum és a Nagyerdei Szabadtéri Színpad koprodukciója.

Komolay Szabolcs kulturális alpolgármester elmondta, hogy az észak-alföldi régió legnagyobb, 1017 fős befogadóképességű szabadtéri színháza a nívós előadásoknak köszönhetően nemcsak visszanyerte régi fényét, hanem folyamatosan növelni tudja a darabok látogatottságát. A tavalyi évad teljes színházi nézőszáma 16 681 fő volt.

Bálint Albin kulturális menedzser kiemelte, hogy minden eddiginél több táncszínházi előadás lesz, és Debrecenbe érkezik a Budapesti Operettszínház egész világot bejárt A Csárdáskirálynő-produkciója is, amely teljes élő zenekarral és több mint 140 közreműködővel kerül színre.

A Nagyerdőben vendégszerepel Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékával a Centrál Színház, bemutatják A dzsungel könyve című musical bábszínpadi változatát a Harlekin Bábszínház előadásában, a Gárdonyi Géza Színház, az Inversedance/Fodor Zoltán Társulat és a Nemzeti Táncszínház közös produkciójaként pedig a Traviata opera-táncátiratát.

Az Orlai Produkciós Iroda a városba viszi Richard Bean Egy fenékkel két lovat című zenés játékát, és a Manna Produkcióval együtt Mohácsi István Francia rúdugrás című „szextettjét”. A debreceni közönség a Madách Színház és a Nagyerdei Szabadtéri Színpad közös bemutatójaként láthatja a Meseautó című musicalt, valamint a Magyar Állami Népi Együttes előadásában a Megidézett Kárpátalja, hágókon innen és túl című táncjátékot.

További információ a Nagyerdei Szabadtéri Színpad honlapján

Forrás: MTI, borító: Debreceni Szabadtéri

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum