KULTer.hu - Mosodában forgattak rövidfilmeket itthon
75381
post-template-default,single,single-post,postid-75381,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Mosodában forgattak rövidfilmeket itthon

Hazai filmes szakemberek olyan háromrészes rövidfilmsorozat elkészítését vállalták el, amelynek a kivitelezését tekintve teljesen szabad kezet kaptak, az egyetlen feltétel az volt, hogy a filmnek az egyik non-stop önkiszolgáló Bubbles mosodában kell játszódnia.

Kinek ne ugrana be egyből 2-3 ikonikus, mosodában játszódó filmjelenet? Ross és Rachel első csókja egy mosodában csattan el, Josh Hartnett mosás közben találkozik élete szerelmével a 40 nap, 40 éjszakában, és Edward Norton is ezen a helyszínen egyezik meg Helena Bohnam Carterrel abban, hogy ki melyik önsegítő kurzusra jár ezentúl a Harcosok klubja című filmben. Erről eddig itthon kevesen tudtak, azonban a közösségi mosás, mint olyan már régóta ismert kezdeményezés a magyarok körében is, ez a megfigyelés adta a rendhagyó kampány alapötletét Bodnár Bencének, a projekt kreatív vezetőjének.

rfilmek

Az alapötlet véglegesítésében és kivitelezésében Carlos Ramas, a DDB Budapest spanyol art directora és a fiatal magyar filmes szakembereket képviselő Melvin produkciós cég segített. Kitalálták, hogy tehetséges hazai filmes szakemberek közreműködésével leforgatnak egy háromrészes rövidfilmsorozatot, amelynek három rendezője/rendezőpárosa teljesen szabad kezet kap az alkotásban, csak a mosoda mint helyszín a megkötés.

Íme, a Bubble Stories-rövidfilmek:

A szennyes. A Lőrincz Nándor – Nagy Bálint rendezőpáros filmje egy magányos maci (Molnár Gusztáv) magánéletébe nyújt betekintést, aki nem is annyira gyámoltalan, mint amilyennek első látásra tűnik.

Elszalasztott pillanatok. A reklámos- és videófilmes körökben otthonosan mozgó Menzkie a.k.a. Mednyánszki René egy rövid időutazásra invitál minket Nagy Zsolt és Fátyol Hermina főszereplésével.

Tiszta ruha. Az elsőfilmes spanyol rendező, Carlos Ramas a Saul fiából, valamint a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlanból is ismert Jakab Juli és egy tenerifei író szerelmi történetét mutatja be.

Fotó: PResston PR

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. okt. >>
hkscpsv
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum