KULTer.hu - Nemes Jeles új filmjének szereplőit már Szlovákiában is keresik
74996
post-template-default,single,single-post,postid-74996,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nemes Jeles új filmjének szereplőit már Szlovákiában is keresik

Az Oscar-díjas Saul fia alkotója Nemes Jeles László új nagyjátékfilmjéhez, egy thrillertörténethez keres szereplőket, most már Szlovákiában is. Jelentkezését bárki beküldheti, nem szükséges szakmai végzettség sem.

Nemes Jeles László a szlovák szereplőválogatással két magyar rendezőt bízott meg: Molnár Csabát és Prikler Mátyást. Molnár az Újszo.com-nak elárulta: a Sunset (Naplemente) című thriller az első világháború előtt Budapesten játszódik, és egy fiatal nő fejlődéstörténetét meséli el. Három korkategóriában keresnek szereplőket: 17 és 27 év közötti nőket, 33 és 47 év közötti nőket, valamint 33 és 57 év közötti férfiakat.

Az első körben három, minél természetesebb körülmények között készült fotót kérnek (portré szemből és oldalról, egész alakos felvétel), vagy rövid bemutatkozó videót is lehet küldeni május 20-ig a következő e-mail címre: sunsetcasting.sk@gmail.com (a tárgyban a jelentkezők tüntessék fel a kategóriát).

Magyarországon már hónapok óta folynak a meghallgatások, különböző helyszíneken. Az itthoni jelentkezéshez szükséges e-mail cím: sunsetcasting2015@gmail.com (beküldési határidő egyelőre nem ismert).

nemesjeles

„Sem a színészi végzettség, sem pedig a modellalkat nem feltétel, és a klasszikus szépség sem. Inkább érdekes, izgalmas arcokat keresnek, úgyhogy tényleg bárki bekerülhet a filmbe” – mondta az Ujszo.com-nak Molnár Csaba, továbbá kifejtette: „Mivel az első világháború előtt Budapest lakossága nyelvi szempontból jóval kevésbé volt homogén közeg, mint manapság, egyáltalán nem zavaró, ha valaki akcentussal beszéli a magyart.”

„Akkoriban Budapest még egy kozmopolita, toleráns város volt, tele eltérő kultúrájú és vallású lakosokkal. Ezt a miliőt elpusztították, a huszadik században egy etnikailag homogén hellyé változott Magyarország” – olvasható Nemes Jeles László gondolata az Origo oldalán. A rendező, az 1910-es dátumból kiindulva, minden pusztulásának a kezdetét vizsgálja majd filmjében.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum