KULTer.hu - Neoton-slágert modernizáltak egy magyar játékfilmhez
75982
post-template-default,single,single-post,postid-75982,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Neoton-slágert modernizáltak egy magyar játékfilmhez

Gigor Attila legújabb, a Kút című játékfilmjének egyik betétdalaként új zenei hangszerelésben készül el a Neoton Família 1983-as slágere, a Holnap hajnalig. A film szeptember végén érkezik a mozikba.

Szeptember 22-én kerül a magyar mozikba Gigor Attila, A nyomozó rendezőjének legújabb játékfilmje, a Kút. A film egy benzinkúton játszódó bűntörténet, ahol ott ragad egy kisbusznyi, nyugati munkára tartó prostituált. Miután a benzinkúton dolgozó öreg alkoholista rég nem látott fia is feltűnik, az érzelmek mellett jól őrzött titkok is a felszínre törnek.

neoton1

Modern zenei alappal készül az új verzió

A Kút egyik kulcsjelenetében a Neoton Família slágere, a Holnap hajnalig csendül majd fel, modern feldolgozásban. A zenei producerként közreműködő Takács Zoltán Jappán és az alkotók olyan zenét kerestek a film egyik legérzelmesebb bulijelenetéhez, amelyben egy több évtizede ismert örökzöld hangzik el, de a mai fiatalok számára is fogyasztható, modernebb zenei alappal. Ezért az eredeti dal szövegét felhasználva egy gyorsabb alapra készül el most az új verzió, amelyet a film egyik betétdalaként hallhatnak majd a nézők a filmben. A dalt az eredeti slágerhez hasonlóan Csepregi Éva és Végvári Ádám énekelte fel és ez az első alkalom, hogy egy magyar filmhez új verziója készül el egy Neoton Família slágernek.

Gigor elmondása szerint azért választotta betétdalul a Holnap hajnalig slágert, mert szerinte ez az a dal, ami minden generációnak jelent valamit, és valamilyen emléke mindenkinek fűződik hozzá. Ezt továbbgondolva, a zenei producerrel döntöttek úgy, hogy egy fiatalosabb, gyorsabb zenei alapra készüljön el az új feldolgozás.

neoton2

Gigor Attila munkássága

A nyomozó rendezője hét év után készített újra nagyjátékfilmet, azóta többek között a Terápia című tévésorozat írásában és rendezésében vett részt. A nyomozó 2008-ban a Magyar Filmszemlén hat díjat nyert, majd számos nemzetközi elismerést kapott, mások mellett Karlovy Varyban, Varsóban és Pozsonyban, elnyerve többek között a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját.

Szeptemberi bemutató lesz

A Kút főbb szerepeit mások mellett Jankovics Péter, Tzafetás Roland, Kovács Zsolt, Kurta Niké, Trokán Nóra, Pokorny Lia, Irma Milovic, László Zsolt és Horváth Csaba alakítja, de feltűnik a filmben Udvaros Dorottya és Apáti Bence is. A film szeptember 22-től látható országszerte a magyar mozikban.

Borító: Sághy Tímea

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum