KULTer.hu - A Digitális Könyvnyomtatási Pályázat győztesei
76658
post-template-default,single,single-post,postid-76658,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A Digitális Könyvnyomtatási Pályázat győztesei

Tíz irodalmi művet jutalmazott a zsűri a Digitális Könyvnyomtatási Pályázaton, amelyet nyolcadik alkalommal hirdettek meg, s célja, hogy tehetséges íróknak adjon lehetőséget a publikálásra. A díjakat vasárnap adták át a 87. Ünnepi Könyvhéten.

A zsűri által díjazásra méltónak talált tíz alkotás többsége regény, de verseskötetek, esszékötet, egy drámaantológia és egy mesekönyv is akad a hamarosan a könyvesboltokba kerülő művek között. A nyertes szerzők között található ismeretlen 20 éves, valamint egy 82 éves alkotó is, utóbbi Nánási Bori írói néven készítette el önéletrajzát.

A 8. Digitális Könyvnyomtatási Pályázat nyertesei:

  • Nánási Bori, Anonima emlékei
  • Baán Tibor, Dorádó
  • Horváth Júlia Borbála, Munkakönyv
  • Magyary Ágnes, Rövidzárlat az Alvilágban
  • Szász András, Félbemaradt mondat
  • Gálla Edit, Egy másik életben
  • Orisek Márta, Pünkösd felé, pünkösd után
  • Persovits József, Írások a könyvnyomtatás világából
  • Toldi Zsuzsanna, Miklóska mesekönyve
  • Párhuzamos világok – Ellenfény antológia (ez az utóbbi évek legemlékezetesebb kortárs magyar drámáiból ad ízelítőt)

„Mindig öröm eddig ismeretlen szerzők magas színvonalú alkotásait olvasni, az idei pályázat is tartogatott kellemes meglepetéseket. A zsűri munkáját Győrffy Ákos költő koordinálta, bízunk abban, hogy nemcsak a megjelenő tíz könyv szerzője, hanem a többi pályázó sem veszíti el lelkesedését” – idézi Szentmártoni Jánost, a kezdeményezést támogató Magyar Írószövetség elnökét a közlemény.

Szalai István, a pályázatot támogató Canon kereskedelmi célú nyomtatás üzletág-igazgatója kiemelte: a cég a digitális könyvnyomtatás népszerűsítésével arra törekszik, hogy lehetőséget adjon még nem ismert íróknak, illetve rétegműfajokban alkotó szerzőknek a megjelenésre, illetve felhívja a kiadók figyelmét a gazdaságosabb és környezetkímélőbb alacsony példányszámú könyvgyártás előnyeire.

Az elkészült könyveket szeptemberben mutatják be, ekkor a legszebb könyv díjat is átadják. Minden mű 250-250 példányban jelenik meg, ezt követően, a sikerüktől függően a kiadók dönthetnek a fogyás ismeretében az utánnyomás mennyiségéről.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum