KULTer.hu - A gyermek színjátszóké lesz a főszerep Debrecenben
76171
post-template-default,single,single-post,postid-76171,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A gyermek színjátszóké lesz a főszerep Debrecenben

Több mint ötszáz gyermek részvételével rendezik meg a 25. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál gáláját június 3-4. között (pénteken és szombaton) Debrecenben. A programok egy részét a Csokonai Színházban és a Vojtina Bábszínházban tartják majd.

A találkozót a Magyar Drámapedagógiai Társaság, a Vojtina Bábszínház, a ZeneTheatrum és a Csokonai Színház rendezi meg a cívisváros önkormányzatának támogatásával. Komolay Szabolcs kulturális alpolgármester fontosnak nevezte, hogy a gyerekek színházi környezetben mutathatják be produkciójukat, méghozzá fesztelenül, mert az országos gálán a három színházi szakemberből álló zsűri már nem pontoz, hanem szakmai értékeléseket fogalmaz meg. Mint elmondta, még ha nem is lesz minden gyermek színjátszóból felnőtt korábban színész, akkor is fontos mindez, mert kulturálisan gazdagabbá válnak és értő nézői lesznek a színháznak.

vojtina

Több jubileumot is ünnepel most Debrecen: a Csokonai Színház 150 éves, a Vojtina Bábszínház 40 éves, a DESZKA Fesztivált 10. alkalommal rendezték meg, most pedig itt tartják a 25. Gyermekszínjátszó Találkozót.

Az idei gyermekszínjátszó találkozóra egyébként 210 csoport jelentkezett, ami csaknem négyezer gyermek részvételét jelentette a megyei és a regionális versenyeken. A 25. találkozó debreceni gáláján 25 csoport – 20 hazai és 5 határon túli – mutatkozik be a Vojtina Bábszínházban és a Csokonai Színházban, valamint a város több pontján megrendezett fesztiválprogramokon.

Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója elmondta: a találkozó kísérő eseményeként pénteken színházi nevelési és színházpedagógiai konferenciát szerveznek a Déri Múzeum dísztermében Fókuszban a kamaszok: történetek és színházi formanyelvek címmel.

Forrás: MTI/Cívishír, borító: Wikipédia

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum