KULTer.hu - Írj utópikus történetet Budapestről!
76584
post-template-default,single,single-post,postid-76584,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Írj utópikus történetet Budapestről!

Az 5. Nemzetközi Nemnövekedés Konferenciáját kétévente rendezik meg, és idén – Párizs, Barcelona, Velence, valamint Lipcse után – Budapest látja vendégül a téma több mint négyszáz nemzetközi szakértőjét. 

A konferencia hetében több köztéri performanszot, utcakoncertet, beszélgetést, filmvetítést, műhelymunkát rendeznek, hogy ízelítőt adjanak egy olyan utópiából, ahol a gazdasági és társadalmi rendszer középpontjában nem a termelés maximalizálása, hanem az úgynevezett boldogságindex növelése áll.

A Nemnövekedés gondolatiságának legfontosabb eleme, hogy a munkamegosztás ésszerűsítésével és a felhalmozás csökkentésével az ember, a közösség, a kreativitás és a szabadidő kerüljön előtérbe. Ezt a gondolatot olyan emberek tették megvalósíthatóvá, mint a XX. század egyik meghatározó közgazdásza, a magyar származású Polányi Károly, valamint Uruguay exelnöke, Pepe Mujica, aki nagy valószínűséggel személyesen is részt vesz a konferencián.

A Nemnövekedés mozgalom mottója: „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan.” Ennek az ösztönzésnek az egyik meghatározó eleme, hogy az emberek rendelkezzenek egy saját jövőképpel a környezetüket illetően. A jelen pályázati kiírás ehhez a gondolathoz kapcsolódik.

Írd meg, milyen lehet Budapest évek múlva!

A pályázatra olyan novellák, forgatókönyvek, irodalmi szövegek beküldését várják, ahol Budapest egyik köztere elevenedik meg sok évvel később. Olyan utópisztikus víziókat, melyek betekintést adnak egy elképzelt, félt vagy vágyott jövőbeni hétköznapról a városi térben. A beérkezett szövegeket – az előzsűrizést követően – felkért színházi társulatok keltik életre egy performansz keretében. (A pályázónak lehetősége van megjelölni egy általa preferált társulatot, akivel a szervezők fölveszik a kapcsolatot.)

Formai követelmény

A köztéri performansz legfeljebb 15 perc hosszúságú lehet. A beküldött irodalmi szövegek így nem léphetik túl a 20.000 karaktert (szóközzel).

A pályázat menete

A pályázatokat 2016. június 19-ig (éjfélig) kell a nemnovekedes.palyazat@gmail.com címre beküldeni. A döntésről legkésőbb 2016. július 20-ig minden pályázót e-mailben értesítenek. A kiválasztott akciók lebonyolításában a fesztivál részt vállal, valamint azokról hírt ad és feltünteti a sajtófelületein. A megvalósulás időpontja augusztus 30-tól szeptember 3-ig terjed majd.

Jelentkezési feltételek

– A kiírás nyilvános pályázat. Korhatár nincs.
– Egy pályázótól több pályamunkát is módjukban áll elfogadni.
– A szervezők fenntartják a jogot, hogy nem minden pályaművet szerveznek meg.
– A pályázó a pályamű beküldésével vállalja, hogy a pályázati feltételeket, határidőket megértette, és elfogadja.
– A pályázó a mű kizárólagos szellemi tulajdonosa, a tulajdon- és felhasználási jogok felett szabadon rendelkezhet.

További részleteket ide kattintva érhetsz el.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum