KULTer.hu - Megjelent a kétszázadik JAK-füzet
76362
post-template-default,single,single-post,postid-76362,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Megjelent a kétszázadik JAK-füzet

A József Attila Kör legfontosabb, 1982-ben indult kiadványsorozata, a JAK-füzetek a kétszázadik részéhez érkezett. A jubiláló kötet középpontjában a kortárs magyar líra egyik meghatározó alakja, Kemény István áll.

Kemény István egykor maga is JAK-füzetes szerző volt, írásai pedig nagy hatással voltak a kortársakra, különösen a fiatalabb poétákra – olvasható a szervezet Facebook-oldalán. A jubiláló kiadvány a költőről szóló esszéket, valamint tanulmányokat tartalmaz. A szerzők között van például Lapis József, Milián Orsolya, Mohácsi Balázs, Németh Bálint, Kerber Balázs, Závada Péter, Krusovszky Dénes, Szolcsányi Ákos, Benedek Anna, Balázs Imre József vagy Fekete Richárd is, a könyv szerkesztője Balajthy Ágnes és Borsik Miklós.

kemenyistvan

Eddig még nem született Kemény István munkásságát feldolgozó monográfia vagy tanulmánygyűjtemény, így a most megjelenő kötet több szempontból hiánypótló. Számos kritikát újraközöl, de új szempontokat felvonultató tanulmányokat is tartalmaz, melyek segíthetik Kemény prózai műveinek megértését, valamint a verseihez való közelebb kerülést is.

A Turista és zarándok – Esszék és tanulmányok Kemény Istvánról című kötet bemutatóját június 9-én este 6 órától tartják Budapesten, a Vallai Kertben, a JAK Piknik programsorozatának keretében. A kötet a jak@jozsefattilakor.hu címen kedvezményesen megrendelhető.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. okt. >>
hkscpsv
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum