KULTer.hu - Rave of Thrones
76360
post-template-default,single,single-post,postid-76360,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Rave of Thrones

KULTer Playlist (7. rész)

Néhány hete elindult a Trónok harca hatodik évada, mi pedig, ahogy korábban is, hétről hétre izgatottan várjuk az új epizódokat. A sztori és a technikai megoldások mellett a zenei betétek szintén izgalmasak a szériában, a Sigúr Rós és a The National is „meglátogatta” már Westerost. Tisztában vagyunk vele, hogy a rajongóknak nehéz újat mondani, de aktuális toplistánkban teszünk egy kísérletet: bemutatjuk a főszereplők zenei szárnypróbálgatásait.

Ramsay Bolton (Iwan Rheon)

Iwan Rheon Deres szadista urának karakterére egyáltalán nem jellemző folkos, akusztikus balladákat ír és játszik. A Dinard című nagylemeze jónak mondható, sőt, még az amúgy elég szkeptikus, folkra specializálódott kritikusoknak is elnyerte a tetszését. Nehéz kívül helyezkednünk a Bolton-figura által teremtett alapszituáción, hiszen zseniálisan játssza a beteg kínzómestert Rheon, de úgy fest, a való életben egész jó fej és még stílusa is van.

Melisandre (Carice van Houten)

Amikor épp nem vetkőzik, szül árnyékokat és éget el kislányokat, Carice van Houten levetkőzi Melisandre-énjét, és popalbumokat ad ki. Tavalyi, Michael Prins-szel kiadott Fear Not című korongja Dániában és az Egyesült Királyságban is toplistás volt, 2007-ben pedig ő készítette a Black Book című film soundtrackjét, amiben egyébként játszott is. Azt nem mondjuk, hogy forró, pedig R’hllor valószínűleg áldását adta rá, mindenesetre egy hallgatást megér.

Osha (Natalie Tena)

Az megvan, hogy a Faltól északra a gypstep, azaz a gypsy dubstep a menő? Ez a műfaj nekünk is új volt, de hamar azonosulni tudtunk vele. Natalie Tena révén került hallóterünkbe a stílus, aki a Molotov Jukebox nevű brit együttesben énekel és billentyűzik. A banda európai turnéját tervezi épp, reméljük, ide is ellátogatnak! Ja, és R.I.P. Osha, mi neked drukkoltunk!

Bronn (Jerome Flynn)

Fura Bronnt egy kilencvenes évekbeli britpop coverbandában látni, főleg szőkén (igen, ez az eredeti hajszíne). A kizárólag pop- és rockfeldolgozásokban utazó Robson & Jerome nevű formációban ő alakítja Jerome-ot, nem túl meglepő módon. Egyébként Flynn az egyetlen a listán, aki meg tudta mutatni énektehetségét a sorozat ötödik évadjában. Zene, harcedzettség, humor – kell ennél több skill?

Szürke Féreg (Jacob Anderson)

A sziklaszilárd fegyelemmel megáldott katona a való életben R&B előadó Raleigh Ritchie néven (amit Bill Murray és Luke Wilson karaktere inspirált a Tenenbaum, a háziátokból). Kedvenc makulátlanunk többször is chartolt a UK Top 40-ben. Na jó, hagyunk időt, hogy mindezt feldolgozzátok, közben azért kattintsatok a lenti videóra, megéri!

Hodor (Kristian Nairn)

Hodorról még mindig nehéz beszélni… Kristian Nairn zenei karrierje talán a legismertebb a sorozatrajongók között: Dj-szettjét Rave of Thrones-nak hívják, tavaly végigturnézta vele Európát. A jó hír, hogy házhoz jön, úgyhogy te is elhívhatod a szülinapodra.

 

Theon (Alfie Allen)

A végére hagytunk egy különlegességet: mint tudjuk, a Theont alakító Alfie Allen Lily Allen testvére. Lily írt is egy dalt róla, ami arról szól, hogy mennyire lusta és milyen sok füvet szív Alfie. Ejnye, Bűzös!

Balog Tamás

szerző: Balog Tamás
honlap e-mail
Balog Tamás 1994-ben született Szatmárnémetiben. Jelenleg Kolozsváron él és a Babes-Bolyai Tudományegyetem Kommunikáció és PR szakának hallgatója. Főként a mainstream és az alternatív popkultúra hasonlóságai és különbségei érdeklik.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum